miércoles, 12 de mayo de 2010

Des de la meva finestra

L’Alcalde d’Atenes il·lustra molt bé el que ha passat a Grècia



El passat dia 6, el Parlament Grec sobre les 10 de la nit, va aprovar una sèrie de mesures per mitigar la crisis que estan patint. Unes resolucions que passen entre altres per: reduir el sou als funcionaris en un 30% i eliminar les dues pagues extraordinàries que rebien, una bona rebaixada a les pensions dels jubilats, un increment del IVA en dos punts i una pujada d’imposts sobre carburants, tabac i begudes alcohòliques.
Desprès d’aquesta aprovació, els diputats van sortir del Parlament per una porta del darrera, per tal de evitar les protestes que els esperaven a la porta central de la plaça Sintagma.

Els reporters d’un diari alemany, el Bild Zeitung, impulsats pel debat públic que tenen al seu país vers l’ajuda alemanya als grecs, que aportarà 22.400 milions d’euros en tres anys, estan fent un seguiment de les protestes i dels polítics grecs.
Aquest diari denuncia que el dia 6 per la nit, mentre la policia a cop de porra i sense contemplacions, arremetia contra funcionaris, jubilats i parat que s’estaven manifestant contra les mesures que el govern grec acabava d’aprovar, l’alcalde d’Atenes, Nikitas Kaklamanis, estava ben entaulat amb tres comensals més, en un restaurant de luxe de la ciutat, menjant “risotto de llagosta”, totalment alien als problemes dels seus conciutadans. No cal fer un gran esforç d’imaginació, per adonar-se de que a l’Alcalde la crisi no li ha arribat.

Es dóna la circumstancia, de que va estar aquests Alcalde, qui va demanar al govern de Berlín, el pagament de 70.000 milions d’euros a Atenes, en reparació pels danys causats al patrimoni artístic de la Acròpolis d’Atenes, durant les dues guerres mundials.

Sembla molt significatiu, que uns diputats al Parlament aprovin reduir els sous de funcionaris i jubilats, apujar impostos, etc, però no es recordin de abaixar-se els seus sous en el mateix percentatge. De la mateixa manera que l’Alcalde, en una situació d’emergència com eren les fortes manifestacions, no estava en el seu lloc a l’Ajuntament, sinó en un sopar de luxe, la qual cosa ve a ser en definitiva, el menyspreu total per tots els problemes que puguin tenir els seus conciutadans, de la mateixa manera que els sous de la classe política grega, els permet viure com a rics, però això sí, a costelles dels ciutadans que els han votat.

La pancarta que els manifestants grecs van penjar fa pocs dies davant de la Acròpolis deia: “Pobles d’Europa, Aixequeu-vos”. No especificava contra què es tenen d’aixecar, però potser tampoc calia concretar més, perquè la resposta està implícita en la situació, només cal veure l’exemple de l’Alcalde de la ciutat.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]