martes, 4 de mayo de 2010

Des de la meva finestra

Pregunteu-li a la Manuela
   

A la tardor de l’any passat va esclatar el cas Pretoria; un altre més. Potser la solució a tot aquesta vergonyosa cadena d’abusos de poder, fora fer dos canvis: una fiscalia independent, acompanyada d’una premsa independent també.

El jutge Garzón, ara tant qüestionat, va fer detenir i empresonar a Bartomeu Muñoz, ex alcalde de Santa Coloma de Gramenet y ex vice-president de la Diputació, a Lluís Prenafeta y Macià Alavedra, dos ex alts càrrecs de la Generalitat. A més del regidor d’Urbanisme de Santa Coloma, Manuel DoBarco, el gerent de serveis de l’Ajuntament, Pascual Vela, i l’ex-diputat del PSC, Luis García, conegut com Luigi, de qui es diu, si era el cervell de la trama.

A hores d’ara, tots aquests ja no estan a la presó, però a finals de més passat, el jutge de la Audiencia Nacional, Santiago Pedraz (en haver-se apartat a Garzón del cas), va decidir prorrogar el secret del sumari, a la espera d’uns informes de la Guardia Civil, amb els que podria imputar-se algú més.

No sabem com acabarà aquest cas, però a finals d’any un diari català va publicar una entrevista amb Lluís Hernández, el mossèn del PSUC que va estar alcalde de Santa Coloma des de 1979 fins 1991. Una entrevista en la que Hernández assegura que Luigi, a qui no coneix personalment: “Als anys 90 entrava i sortia de l’Ajuntament com si fos casa seva”.El que passa, és que des de 1991 fins 2002, qui va estar alcaldessa va ser Manuela de Madre Ortega, avui Diputada al Parlament. I si és veritat, que Luigi, entrava i sortia de l’Ajuntament com si estigues a casa seva, doncs es pot pensar, que la senyora Manuela de Madre, alguna cosa devia saber sobre ell. Potser el jutge Pedraz tindria de parlar amb ella, a veure si tot i fent memòria, li aporta noves dades que l’ajudin a esclarir el cas; un assumpte que sembla bastant complicat. Tant complicat, que fins i tot hem vist publicacions en la premsa lleidatana sobre unes suposades (o potser no tan suposades) ramificacions amb l’empresa CERVAT, que havia comprat els patis per edificar les torres de la Llotja.

Des de el nostre modest racó, li demanem a la senyora Manuela de Madre, que faci un esforç de memòria i que es posi en contacte amb el jutge Pedraz, per tal d’explicar-li tot el que recorda d’en Luigi

Diuen que si és una diputada socialista, sempre al costat de la Justícia, per tant, esperem ho demostrarà, col·laborant amb el jutge per ajudar a la justícia, però també pel socialisme i per Catalunyal, de segur que farà un pas en davant i es presentarà  voluntariament al jutjat per esclarir tot el que faci falta. 

Sí, sí. No passeu cap pena que ni hi anirà pas. 

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]