lunes, 12 de abril de 2010

la Tira

L’altra estadística delictiva a Lleida


A primers de març, la premsa local va publicar que en l’any 2009 els delictes contra el patrimoni a Lleida havien augmentat en un 6%; en total diu que van estar 11.170 entre delictes i faltes; es a dir, 30’6 de mitjana per dia, encara que ni han bastants casos que no són denunciats i per tant no fan estadística, perquè les víctimes estan convençudes de que no en treuran res.
Els 11.170 casos anuals no està gens malament per una ciutat més aviat petita. Amb aquestes dades a la mà, l’Alcalde va declarar que la nostra ciutat compta amb uns valors de seguretat i civisme molt satisfactoris.
¿Molts satisfactoris, amb 11.170 casos anuals de delictes o faltes denunciades?

Va parlar també de les moltes atencions que va fer la Guardia Urbana, quan és la seva obligació, acudir als avisos del Veïns en ser avisats d’alguna urgència, però no va indicar el nombre de desatencions durant l’any, doncs és una queixa generalitzada a tots els barris de Lleida, que en massa ocasions, quan es telefona a la GU no acudeix.
Els Veïns de Lleida ens preguntem, si serà que la consigna és desatendre els avisos excepte els que semblen mes greus, amb la peregrina excusa de que així no augmenta l’estadística i per tant no s’evidencien tants problemes, per tal de que Lleida sembli una ciutat més segura.
Són certes aquestes raons que ens han comentat?

Un altre concepte que hem trobat generalitzat en tots els barris consultats, és que en canvi quan s’avisa als Mossos, aquests sí acudeixen per resoldre el problema.

En quan a la dada que constata la baixada pel tràfic de estupefaents al carrer, en un 20%, dir que es tracta clarament d’unes dades fictícies; els Veïns veiem com els mateixos grups de sempre, continuen en els punts de venda de costum, el que passa és que ara ho han organitzat d’una altra manera; ara qui està a la vista fa la venda i recull els diners, però envia al comprador a recollir la droga a un altre punt on ja l’està esperant el soci itinerant; el telèfon funciona. Per tant s’ha de dir, que el nombre de detencions per tràfic efectivament ha baixat, però de cap manera es pot dir que ha baixat el tràfic real, que està totalment descontrolat, només cal veure com ha augmentat el consum al carrer, en certs indrets coneguts per tots a cada barri.

També es va parlar de denuncies per sorolls de motos, però no hem vist en l’estadística cap denuncia per curses de motos, que també en tenim als barris.

Ens acaba d’arribar una queixa de Veïns de la Bordeta, segons la qual, en la nit del 20 de març, algú va calar foc a la porta d’una entrada; diu que primer van començar cremant cotxes, desprès contenidors de brossa i ara comencen amb les portes.
Davant de tot aquest estat de coses, hem de preguntar al Cap de la Guardia Urbana: ¿Senyor Alcalde, que en fan de les gorres. Tindrem de posar patrulles veïnals al carrer?

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]