martes, 6 de abril de 2010

la Tira



Si vols aparcar, a pagarrrr..... 
Lleida es una ciutat que té uns quants inconvenients, entre ells el de l’aparcament. La ciutat s’ha anat omplint de cotxes malgrat que els carrers no es podien eixamplar. La immobilitat de l’Administració davant d’aquest fet totalment previsible ha quedat palesa. ¿Perquè deuen servir tants assessors? Tenint en compte que l’automòbil és un sector econòmic important en el nostre país, una de les poques rames industrials que encara funcionen, no és comprensible, que se l’hi hagi dedicat tant poca atenció al problema de l’aparcament urbà.

A Lleida des de començament dels anys 90, ja li sentíem prometre al aleshores alcalde Siurana, “aparcaments dissuasoris”. L’actual alcalde Ros encara continua fent la mateixa promesa en cada contesa electoral; es en definitiva, el compte de mai acabar; molt parlar i poc fer.
Però anem a veure els fets: en tota la zona central de la ciutat s’ha posat parquímetre o zona blava, incloent pàrkings soterranis i algun que legalment tenia de ser soterrani, però no ho és, com el de Cappont.

El titular de premsa “Nou suspens a la Paeria per la dificultat de trobar pàrking” és totalment fals i tendenciós. El que volem trobar els Veïns de Lleida i també els turistes, es aparcament gratuït, que quedi clar. A ningú li agrada tenir de pagar per aparcar.
És fals i mentider, l’argument de que si hi ha parquímetre, sempre trobarem aparcament, mentida, no és així, per tant l’argumentació de que amb l’aparcament de pagament “hi haurà rotació”, només significa que hi haurà efectivament una rotació, els diners passaran de les nostres butxaques a les seves; enhorabona, tenen un negoci muntat de cal ample; un negoci rodó en un espai públic que és de tots, com és els carrers de la ciutat.

Per tant, el nostre Ajuntament tant com ens vol vendre, que està preocupat pel benestar dels Veïns, davant el problema de l’aparcament, l’únic que ha fet es aprofitar aquesta necessitat per recaptar més i més. Fins i tot ha adaptat l’urbanisme vial dels últims anys, a retallar moltes places d’aparcament gratuït; unes voreres de 5 ó 6 metres al costat de vials de només dos carrils i moltes vegades sense cap plaça d’aparcament, semblen voler dir: si vols aparcar, a pagar.

És en definitiva, la mateixa mentida de sempre, pregonar en campanya electoral que s’està al servei de les persones (Al servei de les persones, la ciutat del detalls...), quan desprès en estar al govern, el que semblen realment, és estar al servei d’algunes empreses.
El parquímetre o els pàrkings a Lleida, són un negoci com la copa d’un pi, és per això que els impulsa l’Ajuntament i no pas per la ximpleria de la “rotació”.

Mireu el que costa un pàrking públic d’Andorra, que és país liberal i gens barat: 0’62 € per hora. ¿I quant ens costa a Lleida, ciutat amb Ajuntament “d’esquerres”, quant... quant...?

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]