viernes, 9 de abril de 2010

Cartes al Director

El preu de les hipoteques no baixa

Molt s’ha parlat i s’ha escrit sobre la crisis econòmica, el govern diu que farà tal i qual, que projecta no sé quantes solucions per combatre la paràlisi econòmica, però tot continua igual. Ara acaben de donar l’ultima xifra d’atur que continua creixent inexorablement mes a mes.

Jo no voldria fer grans preguntes alambinades de grans tecnicismes econòmics, només voldria fer una pregunta molt simple: L’Euribor ha passat en dos anys del 5,39% al 1,21%. Això és igual de cert, com que el meu banc ha passat d’aplicar un diferencial (allò de Euribor més un tant) del 0’5% al 3’5%, per tant el meu tipus d’interès total en la meva hipoteca continua sent similar. Es a dir, que la baixada dels tipus amb gran propaganda, gran autobombo i tant ressò mediàtic, no ha tingut repercussió real en el meu préstec, i pel que sé, tampoc l’ha tingut en els préstecs d’altres titulars que conec.

La pregunta que vull fer és: qui controla la pujada o baixada d’aquests diferencials, o és que potser no hi ha cap control ni un? I si no hi ha cap control d’aquest important paràmetre econòmic, en quin país estem, en un país de propaganda només?

R. Hernández

---------------------------------------------------------------------------------------
Nota de la Redacció: Les Cartes al Director aniran degudament identificades i no podran contenir ni insults, ni ser ofensives, en tot cas, no seran la nostra opinió sinó la del signant . En cap cas es mantindrà correspondència amb els autors. Les Cartes al Director es poden enviar a la nostra adreça: ilergeta386@gmail.com

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]