jueves, 25 de marzo de 2010

Opinió



DÈFICIT EDUCATIU AL BARRI DE CAPPONT DE LLEIDA
Les dades de les preinscripcions fetes pel curs 2010/11 demostren una mala planificació de l'oferta de places d'educació infantil i primària a la ciutat de Lleida.

Concretament, el barri de Cappont, amb uns 12.000 habitants i en contínua expansió, pateix un greu dèficit. L'Escola “Frederic Godàs” té un excés de demanda de 7 alumnes, l'Escola “Cappont” de 14 i a l'Escola “Camps Elisis” només resten 6 places lliures. Amb les tres escoles públiques del barri plenes encara restarien per escolaritzar prop de 15 alumnes. Això vol dir que en algun dels tres centres s'hauria d'obrir una nova línia, tancant, si així es considera oportú, alguna de les dels barris amb menys demanda, per compensar aquesta desigualtat i garantir que no hi ha una despesa econòmica addicional, tot deixant alguna plaça lliure a cadascuna de les escoles del barri per permetre la correcta integració de la més que probable “matrícula viva”, és a dir, l'alumnat nouvingut. La situació es veu agreujada perquè a la zona d'influència, massa extensa i inconnexa, també hi ha una greu saturació de la demanda, concretament de 17 alumnes, a l'Escola “Pràctiques I” .

L'Escola “Cappont” disposa d'espai suficient a l'actualitat per fer efectiva aquesta ampliació provisional urgent, ja que encara no està desplegada tota l'educació primària, fins determinar quins dels centres del barri ha de ser ampliat o si se n'ha de crear un de nou.

No és acceptable la creació d'un excés de places a nous centres en altres zones d'expansió de la ciutat, perjudicant greument els ciutadans del barri de Cappont, en el que l'Escola “Cappont”, de nova creació, ja s'ha quedat petita, i els pares i mares es veuen obligats a escolaritzar els seus fills i filles fora del barri, mentre en altres zones de la ciutat queden lliures moltes places vacants.

Cal posar-hi remei immediatament i adaptar l'oferta educativa a la realitat sociodemogràfica de la ciutat, per tal de no perjudicar les famílies del barri de Cappont.

J I Martín

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]