lunes, 8 de marzo de 2010

Opinió

En homenatge a les “titulars del rodex i les olles”



Recordeu que fa uns anys, una delegació de dones d’uns quants països, van anar a reunir-se a la Xina per parlar de les seves coses. Aquesta reunió va estar incompresa per part d’homes, dels seus propis països: un es pot penjar a sí mateix la medalla de la ignorància, si creu que les coses de dones, queden reduïdes a robes, cremes de bellesa, sabates, arracades, pentinats i quilos.
Les dones com a gènere, tenien moltes coses de que parlar. És més, encara continuen tenint les mateixes coses de que parlar.
Poden parlar d’història per exemple, perquè la historia del mon s’ha fet i s’està fent a costa de les dones. L’agraïment no ha pogut ser més misèrrim: continuen sent les víctimes dels pitjors llocs de treball, de l’economia submergida, són per concepte social, les titulars del rodex i de les olles, però també de la inferioritat.

L’agraïment rebut ha estat tant gran, que ni han que sofreixen la violació, d’altres són emparades econòmicament per l’home. Moltes segueixen encara en el que s’ha denominat reraguarda social, des d’on es fan visibles només quan la estructura social esclata rebentant-ho tot.

Agradi o no, cap revolució social ha començat realment, fins que les dones s’han aixecat i el seu moviment ferm i decidit, s’ha fet palesa al carrer.
Les dues desgraciades guerres mundials, en són un bon exemple; els homes estaven al front; les dones a les fabriques proveint de munició, amb unes jornades laborals de dotze hores o més, que tenien de complementar amb les feines de casa a més de buscar menjar; i tot això davall les bombes. Avui encara, hi ha moltes que cobrem menys que els homes, però que treballen més. Sens dubte, les dues guerres mundials van ser encetades i continuades per homes que tenien el poder de decidir. És veu prou clar, que els homes com a gènere, fan el que volen de les bombes, però també de les dones.


FC

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]