lunes, 29 de marzo de 2010

la Tira

Estem a la cort del faraó ?



S’acaba de fer públic, que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, ha condemnat l’Ajuntament de Lleida, a pagar 177.000 euros, a una empresa per una qüestió de informalitat institucional; concretament perquè se li va obligar a aquesta empresa, a fer una cessió de terreny per urbanitzar un carrer de 30 metres, quan només es en van fer servir 18.

Si la cessió obligada per l’Ajuntament diu que són 30 metres, el carrer es tenia de fer per aquests metres, i si per les raons que siguin, es va acabar utilitzant 18 metres, el que pertocava, era retornar immediatament aquests metres a l’antic propietari, tot i acompanyant-ho amb un escrit de disculpa i reconeixent que l’Ajuntament s’havia equivocat.
Tots ens podem equivocar, fins i tot l’Ajuntament, malgrat que compta amb una munió d’assessors i tècnics que paguem entre tots. El que resulta intolerable, és que un ciutadà o empresa, sentint-se perjudicat reclami un dret legal i que l’Ajuntament, fent allò de “passar el rodet de la prepotència” li negui.

Que la reclamació hagi acabat en el TSJC, significa que segurament primer va haver una reclamació formal davant l’Alcalde, que probablement aquest no va fer cap cas, que després va ser un expedient de demanda en un jutjat de primera instància i que desprès ha arribat al TSJC. Es a dir, que en definitiva, l’Alcalde davant un document del propi Ajuntament de cessió-expropiació on consten 30 metres, davant d’unes dades tan objectives com pot ser, la comprovació dels metres ocupats que són 18, l’únic que se li va ocorre, es negar per tres cops, l’actuació justa que presumptament ha de tenir tot càrrec institucional.

En aquest cas (però també en d’altres), crec veure, que en ocasions l’Alcalde, en comptes d’actuar justament, el que va fer, es totalment al contrari i ara queda demostrat legalment. És correcte actuar així?
Així no podem continuar. Em pregunto que li semblaria a l’Alcalde, si li fessin a ell, el mateix que a aquesta empresa, obligant-li l’Ajuntament a cedir un tros de terreny del seu xalet, que després no es fa servir pel vial, li semblaria bé això? O és que el sol fet de ser escollit Alcalde, l’autoritza a comportar-se com un faraó?

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]