miércoles, 10 de marzo de 2010

Des de la meva finestra

Redeu, quanta neu !



Aquest dilluns es van complir les prediccions meteorològiques previstes durant tot el cap de setmana, que nevaria i de debò a tot el territori.
La neu va caure en varies zones; on van causar més problemes va estar a Barcelona i a Girona.
A Barcelona els cotxes quedaven aturats pels carrers, al igual que els autobusos i el tramvia. Tot plegat va formar part d’un caos blanquinós que era novetat per als barcelonins, però també per als governants de Catalunya que no sabien on donar-les.
El mateix secretari d’Interior, Joan Boada, va ser entrevistat pels periodistes, qui en sortir van coincidir en que Boada no sabia res, no tenia dades de res i possiblement no s’havia molestat en obtenir-les, perquè Renfe i Fecsa les tenien.

Sembla un malson, el pensar que a Barcelona una nevada una mica important, pugui col·lapsar-ho gairebé tot; des del flux circulatori a les autopistes i per tant les entrades i sortides de la ciutat, on es circulava a uns tres quilòmetres per hora, passant pel tall de 36 carreteres, l’anul·lació del transport públic a Barcelona ciutat, on només va quedar operatiu el metro.
A comarques de l’interior de Catalunya, 220.000 clients de Fecsa es van quedar sense llum, perquè uns cables s’havien trencat.
A l’aeroport de Girona es van tenir de cancel·lar els vols perquè les pistes estaven impracticables.
Aquí es té d’afegir els 4.000 camions atrapats per la neu a la Jonquera, el centenar de Port Aventura i els 100 de Fonolleres (Panadella).
D’altra banda es van quedar parats a la via diversos trens de passatgers: a Montmeló, Sant Celoni, Maçanet de la Selva, Sils i a Les Planes.
El dimarts han quedat sense classe més de 400 escoles.

El conseller Saura i l’alcalde Hereu van comparèixer el dilluns per la nit dient que havien fet tot el que es podia fer. El dimarts però, Saura va afegir que les “previsions podien ser millorables”. És cert, tot pot ser millorable, fins i tot l’actuació del Govern de la Generalitat i la d’en Saura inclosa, estant-se a la Generalitat i no a Palma de Mallorca, quan segons ell, estava previst un estat d’emergència.
El president Montilla ho va qualificar com “una situació sense precedents “, en certa manera té raó: mai havíem vist un Govern amb tant poc interès, per prevenir un problema anunciat que podia afectar als ciutadans. Si miren endarrera, ens adonarem de que no és el primer cop que demostren tant poc interès, és a dir la imprevisió; recordeu el Carmel, les avaries ferroviàries, el talls de llum, el col·lapse de l’autopista i ara el col·lapse de la neu. Ara en Saura diu que ha activat el Neucat; si preguntéssim als afectats, potser li dirien que ara ja se’l pot posar on li càpiga. El que hem vist, és que cau la neu a Catalunya i degut a la imprevisió, ja esdevé un estat d’emergència.

El resum de tot això potser podria resumir-se amb una pregunta: El Govern de la Generalitat, ha de tenir en compte unes previsions tècniques europees, com són les previsions meteorològiques o les té d’ignorar des de la prepotència?

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]