viernes, 5 de marzo de 2010

Des de la meva finestra

El Comerç de Tàrrega protesta


El passat dijous uns 80 comerços de Tàrrega, van tancar portes durant unes hores en senyal de protesta, per el que ells consideren una situació completament desfavorable per al comerç. Una situació a la que s’ha arribat per varies causes, segons la plataforma Foment Targarí i que les enumera així:
Les elevades contribucions especials que han tingut de pagar els afectats, el col·lapse circulatori que provoquen les perllongades obres d’urbanització de la antiga travessera de la carretera, l’incompliment d’un compromís per a fer les obres per trams, el retard en l’execució de l’aparcament soterrat, i la poca sensibilitat de la policia local, al multar a comerciants i clients en zona de carrega i descarrega. Aquí no podem estar d’acord, en criticar la “poca sensibilitat de la policia local al multar”, a veure, partim de que comerciants i clients han de poder carregar i descarregar els cotxes, però la policia local fa el que el seu Cap de la Guardia Urbana, el Sr. Alcalde, els hi mana. Per tant, si els policies locals multen per tot, és que l’Alcalde així els hi ha manat.

Els comerciants desprès de tancar portes, es van concentrar davant l’Ajuntament portant cartells: “Ajuntament, Obres, Multes, Crisis, Final del Comerç a Tàrrega?”. El text era prou punyent i va aconseguir fer sortir a l’Alcalde, Joan Amézaga al carrer, amb alguns regidors per parlar amb els manifestants, allí els va convidar a pujar al saló de Plens de l’Ajuntament perquè: “El carrer no és un lloc adequat per dialogar”. I sembla que sigui així, però també sembla, que al Sr. Alcalde, el seu càrrec no li dona dret a desatendre el malestar ciutadà ni a menysprear-lo; ell té de ser Alcalde de tots i aquest problema ja porta mesos bullint.

Tot sumat, ha provocat unes protestes ciutadanes, que han sobtat a l’Ajuntament. Que l’Alcalde faci victimiste de la situació, al·legant que no entén el malestar, quan s’estan fent unes inversions de 13,5 milions d’euros, es no dir res. Els que protesten defensen el seu mitja de vida, el comerç, en el que ara no venen res a causa d’un cúmul de circumstancies que l’Ajuntament, potser no ha sabut planificar amb l’adequada sensibilitat.
De totes maneres, el diàleg real i sincer amb els ciutadans, no es pot confondre amb la prepotència, això és un altra cosa ben diferent.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]