miércoles, 17 de marzo de 2010

Col·laboradors

Vés en compte amb la mala llet



Fa poc la revista que es va publicar un treball d’investigació portat a terme pel Departament de Medicina Preventiva de la Facultat de Farmàcia a la Universitat de València. Aquest Departament va recollir 260 mostres de llet en diferents punts de restauració de la Comunitat Valenciana.
Desprès de ser analitzades les mostres al laboratori, es van detectar nivells considerables de contaminació microbiana. Els resultats que es van publicar a la revista mèdica “Foodborne Pathogens and Disease”, diuen que el 34% de les mostres excedien el nivell de “enterobacteries” permès, però és que també el 32% excedia el nivell permès de microorganismes “mesòfils”. Aquest últims solen aparèixer quan hi ha una interrupció en la cadena de fred, ja sigui en destinació o en transport.

La majoria dels microorganismes patogens trobats no són especialment perillosos per la salut dels consumidors; no es va trobar “Salmonella”. També es diu, que en el 2% de les mostres es va detectar la bactèria “Escherichia coli”, un germen patogen que pot causa seriosos trastorns gàstrics amb còlics inclosos.

Les causes s’han de buscar entre la deficient manipulació dels derivats lactis, que van des de un rescalfament continuat de la llet, a utilitzar recipients no aptes per guardar-la, fins i tot afegeix la poca neteja d’alguns utensilis.

Per tot el qual, recomanen una bona neteja i esterilització del material que toca la llet o els productes lactis directament, inclosos els vaporitzadors de les cafeteres.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]