sábado, 6 de febrero de 2010

la Tira

"Schubi Dubi Dubi Du, Puja a l'avió..."



Ahir es va obrir oficialment l’Aeroport Internacional d’Alguaire. Sens dubte, era el que li faltava a una zona tan turística com la província de Lleida, un aeroport internacional que fos capaç de canalitzar tot l’allau de visitants que té la comarca, des dels aficionats al futbol que vindran a la comarca per assistir als partits del Benavent. Passant per tots els madrilenyos que puguin venir a esquiar al nostre Pirineu, com aquell que diu, en el temps de fer una becaina. A més a més, la utilitat es veurà reforçada, amb la enorme afluència dels treballadors nouvinguts, que són tant benvinguts.

Sense cap mena de dubte, aterraran gran quantitat de viatgers que vindran a Lleida per veure de prop el Tren de la Pobla, o l’estrany cas del Canal Segarra-Garrigues, un canal minvat que tenia de regar 74.000 Ha.Servirà també, perquè els congressistes pugin omplir la Llotja; ara es poden muntar molts Congressos d’Aturats, ja que no tenen res més que fer. També servirà als afeccionats a la musica, per passar una tarda a l’opera de Rossini, així com cal.

Es podria completar tot, amb una ruta turística que pot incloure: la visita al nou traçat de la variant Sud, al Camps d’Esports, perquè aprenguin com es fa una cessió-venda encoberta de terrenys municipals sense que ho sembli, al potenciat barri típic de la Mariola, al remodelat casc Antic, al solar de la casa desplomada de Cavallers 60, a la ciutat esportiva de Balafia en terreny d’equipaments venuts a preu de saldo, a les Termes Romanes abandonades del carrer Remolins, a les dues parcel·les del Campus de la UDL perquè tots aprenguin com es fa una requalificació en tota regla, a la plaça dels Ganxos, a les Basses d’Alpicat malmeses, a veure lo “Mangala de Termens” etc.

Queda clar, que aquest aeroport potenciarà tot l’entramat turístic que Lleida guarda; que traurà Lleida del anonimat i la col·locarà en tots els fulletons turístics internacionals d’elit, i sense voler pecar de pretensiosos, casi diríem que es pot arribar a consolidar l’eslògan que ja es sent: “Lleida, París, Londres”.

Un aeroport de 95 milions d’euros (15.806 milions de pessetes) en temps de crisi.
El passat dia 18 es va inaugurar oficialment, el primer aeroport que fa la Generalitat; el president Montilla va acudir amb un Airbus per fer l’estrena i va dir amb tota solemnitat de la que és capaç: “...fer l’Aeroport d’Alguaire ha estar un encert...s’ha demostrat que aquesta instal·lació té sentit i justificació. Ara és responsabilitat de les institucions, les empreses i la societat de tot Lleida, que han de demostrar que l’aeroport és una eina potent per a la seva indústria i turisme”. És a dir, Montilla va responsabilitzar a la societat lleidatana de rendibilitzar la inversió de l’aeroport? Sincerament no ho entenem; si Montilla diu que fer l’aeroport ha estat un encert i s’ha demostrat que té justificació, com és que desprès ho posa en dubte? Suposem que abans de fer-lo, haurà fet uns estudis que diuen, si serà o no rendible? A més, els lleidatans no hem decidit fer l’aeroport, ho han decidit ells, per tant, si l’aeroport Internacional d’Alguarie no funciona, i només queda com un Aeroport Internacional Florero, això és responsabilitat seva.

És clar que sempre li queda el recurs de enviar-nos a la Trinca durant uns anys, perquè faci una bona campanya provincial (que no veguerial) cantant aquella cançoneta del “Puja a l’avió”.De moment president Montilla, tot va bé. Tranquil José, tranquil; ahir l’Aeroport va funcionar, vegi si no, la foto que ens ha arribat.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]