lunes, 22 de febrero de 2010

la Tira

Amb el conseller Baltasar de Sant Feliu, ull viu



El trist assumpte dels bombers morts en l’incendi forestal d’Horta ocupa pagines i pagines de diaris, amb articles que últimament miren cap el conseller Baltasar. Ell ens va dir, desprès d’haver ocorregut la desgracia, que la causa de l’incendi havia estat un llamp. Ara però, resulta que apareix un informe de la policia, que explica haver fet investigacions sobre el cas i fruit d’aquestes investigacions, han resultat detinguts dos joves que presumptament van calar foc al bosc i desprès es fan fer unes fotografies, que van sortir a la premsa amb el bosc cremant al fons.

Per tant, la deducció més planera diu, que el conseller Baltasar no ens va dir la veritat ni de ben lluny, amb la seva historia del llamp. També s’expliquen ara algunes actuacions, si més no, pintoresques de l’ex Alcalde de Sant Feliu.

A mode d’exemple, explicarem que desprès de la riuada del 82, es va procedir a canalitzar la marge esquerra del Segre al seu pas per Lleida, precisament per evitar que una altra avinguda d’aigua tornés a inundar el barri de Cappont.
Al 2007 l’Ajuntament va fer la remodelació dels Camps Elisis, que es va ampliar fins la paret de la canalització, la qual es va tallar en una cinquantena de metres, desprès es va fer una rampa des de on començava la paret fins dalt.

Un Veí de Lleida va adreçar al conseller Baltasar, un escrit preguntant-li, si davant de una altra hipotètica riuada, els Veïns del barri de Cappont tenien alguna garantia, de que l’aigua no entraria al barri a traves d’aquesta obertura. Mesos desprès va rebre una contesta que diu textualment:

“Amb data 14 de desembre de 2005 es va informar favorablement el projecte....
Per emetre aquest informe es va tenir en compte la disminució de risc d’inundació que la laminació provocada per l’embassament de Rialb produeix sobre els terrenys situats aigua avall de l’embassament, com és el cas de la ciutat de Lleida”.

Tant en aquests dos assumptes com en intervencions institucionals, l’estil del ex alcalde de Sant Feliu, ara conseller de Medi Ambient i Habitatge, sempre sol ser el mateix: contestar les “preguntes delicades” a trascantó; es a dir responent no allò que se li pregunta sinó una altra cosa. Con vulgarment es diu, pilotes fora.
En tot cas, el conseller Baltasar, no ha contestat la pregunta que se li va fer, negant la transparència administrativa deguda, a un ciutadà que paga els seus impostos, a traves del quals se li paga a ell, el sou; perquè “un informe que té en compte la disminució de risc d’inundació”, es suficient garantia?

La pregunta està viva i continua sent la mateixa, però trobem a faltar que el veí que la va formular, es va quedar curt i falta arrodonir-la, per exemple: “Conseller Baltasar, en cas de inundació per riuada del barri de Cappont, per entrada d’aigua des de la zona de mur tallada, qui pagaria tots els hipotètics desperfectes ocasionats als veïns (que vans ser quantiosos al 82), vostè que va permetre tallar el mur, o la Generalitat, es a dir entre tots”?

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]