sábado, 27 de febrero de 2010

Jornada de Portes Tancades a l’Institut de Cappont



Ahir va tenir lloc, la Jornada de Portes Tancades, en l’aula simbòlica del futur Institut de Secundaria del barri de Cappont; allí, en mig del solar, es va muntar una aula amb les seves taules i cadires, però era un aula tancada, perquè les portes blanques estaven tancades, simbolitzant així d’alguna manera, que entre Generalitat i Govern Municipal, es tanquen a construir l’Institut.

El dia anterior representants de les AMPEs de les escoles del barri, es van reunir amb l’Alcalde que els hi va dir el de sempre: “Des del Govern Municipal, recolzem completament la vostra reivindicació de tenir Institut al barri, és més creiem que fa falta....però aquests de la Generalitat ara es fan el ronsa, i bla, bla, bla...”
Es té de dir, que el Ple de l’Ajuntament de Lleida, a l’abril del 2007, va aprovar una moció, on es deia que es farien els possibles per construir allí l’Institut urgentment. El cas es que, fins fa uns mesos, el Govern Municipal no va decidir requalificar la zona, per passar-la de zona verda a equipaments. També es cert, que ni l’Alcalde, ni el seu partit, han posat cap èmfasi ni un, en accelerar la construcció de l’Institut ens al contrari.

Ara però, s’ha sabut que als pressupostos de la Generalitat per aquest any, no hi ha cap partida per construir l’Institut; es a dir, continuen fen la mateixa comèdia: ara posen un entrebanc, desprès en posen un altre i així van passant els anys. Unes mares comentaven, que Govern Municipal i Generalitat en aquest tema coincideixen en una cosa: “Ells caminen poc a poc, que les presses no són bones”.

Desprès del parlament i explicacions que van donar els portaveus de les AMPEs, els nens van formar una llarga cua per fer la inscripció imaginaria al nou Institut, ara per ara, imaginari de Cappont, de tal manera que, al tenir les portes tancades, van tenir de fer les inscripcions accedint per un lateral de l’edifici imaginari. I sí, certament l’edifici era imaginari i la inscripció també, però els alumnes eren reals i corejaven: “Volem Institut a Cappont”. La preocupació entre pares i alumnes, és saber quan entrarà en funcionament el futur Institut; tenen por, de que per part tant pel Govern Municipal com de la Generalitat, aquest Institut continuí sent imaginari per anys i panys.




Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]