miércoles, 24 de febrero de 2010

Des de la meva finestra

Què defensen UGT i CCOO?



E
ls sindicats UGT i CCOO van sortir ahir al carrer en manifestació, per protestar contra la pretensió del Govern Zapatero, d’augmentar l’edat de jubilació dels 65 als 67 anys.
Certament, ja era hora de que diguessin alguna cosa, desprès de tot el que ens està passant al mon laboral. A França 4’5 milions de parats i la CGT, hauria muntat a París, una manifestació de 7 quilometres, com ja van fer en tres ocasions l’any 94; el aleshores Primer Ministre, E. Balladur, va tenir que fer derogar tres lleis aprovades ja, pel Parlament francès.

Aquí, els sindicats UGT i CCOO davant de tot el desgavell laboral, dels ERE’s encadenats, dels contractes “basura”, del 39% d’atur entre els joves i amb un índex d’atur total del 19%. Quan segons tècnics d’Hisenda, han xifrat l’economia submergida en un 23’3% del PIB, la imatge que donen aquests dos sindicats, es la de impassivitat.
Ara, amb la motivació de que hi ha en projecte, pujar l’edat de jubilació en dos anys i augmentar el nombre de d’anys per calcular la base (el qual rebaixa la pensió), han decidit sortir al carrer per deixar-se veure.
Això sí, de la mala situació laboral que tenim al país i de la reforma laboral que el Govern Zapatero està tramitant, no en diuen res. Sembla estar clar, que no tenen intenció de protestar la situació.

En acabar la manifestació, els secretaris generals, Fernández Toxo per CCOO i Cándido Mendez per UGT, van declarar que esperaven que el Govern atengui el clamor de les manifestacions, en contra del seu projecte de reforma del sistema de pensions.

El que no queda clar, és si els manifestants saben el que ahir va publicar la premsa; que ambdós sindicats, és a dir, UGT i CCOO, gestionen des de fa anys, fondos de pensions i plans privats de pensions, pels que venen obtenint uns beneficies econòmics considerables.
Diu que, el Secretari de General de Consultora de Pensiones y Previsión Social, Sociedad de Asesores SL, Antonio Ferrer Sais (Secretari d’Acció Sindical de UGT), certificava davant el Registre Mercantil, que havia estat nomenat President de l’empresa, Ignacio Fernández Toxo, avui Secretari General de CCOO. Aquesta empresa que en l’exercici de 2007, va declarar uns beneficis de 91.600 euros, diu tenir com objecte social, “La realització d’estudis, assessorament, consultoria, auditoria, avaluació i revisió dels estats econòmics, financers, jurídics i actuarials”.

A més, Zapatero per convèncer-los de que mantinguin “la pau social”, els hi passa alguna subvenció; a tall d’exemple, podem parlar de l’any 2008, quan amb una resolució del Ministerio de Trabajo, basada en la “representativitat” i la seva “funció consultiva”, els hi va afluixar, 7’46 milions d’euros a CCOO i 7’28 milions d’euros a UGT.

Desprès de tot això, i si algú confiava en que aquests dos sindicats “majoritaris” (com ells es diuen), faran quelcom per defensar la classe obrera del país, potser que se ho vagi treien del cap.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]