viernes, 12 de febrero de 2010

Des de la meva finestra

Un Diputat que declara públicament fins l’últim cèntim



Tots els Diputats del Congrés amaguen els seus ingressos dineraris?  No, tots no! Ni ha un que ho publica tot; el diputat socialista Juan Luis Rascón declara els seus ingressos i tot els seu patrimoni per Internet. Quan se li va preguntar, va contestar que el patrimoni dels polítics professionals, no sol ser noticia per la seva transparència, sinó per les sospites de corrupció. Per acabar va sentenciar “Tots tindrien de fer igual”.
L’actitud de Rascón no acaba aquí, perquè també publica el sou de la seva esposa. Les seves publicacions les actualitza a començaments de cada any i sempre que hi ha alguna alteració patrimonial. Aquest diputat passarà a la historia com el que publicava els seus bens, mentre tots els demés ho mantenien en secret, com la majoria dels càrrecs públics del país.
El seu lema “És una aposta decidida per la transparència, que tindrien de imitar tots aquells que serveixen als ciutadans des del poder Executiu, Legislatiu i Judicial”. Unes actituds que no han agradat gens entre els seus companys, encara que fan fila de no haver-se’n assabentat. Amb tot, assegura que la iniciativa “M’ha generat més inconvenients que un altra cosa. A d’altres polítics no els hi agrada aquesta transparència, perquè sembla que se’ls hi obliga a fer el mateix”.

Rascón es diputat per Córdoba des de 2004 i vicepresident de la Comissió d’Interior; ve de la carrera judicial, on va exercir com a magistrat i fiscal. Va afegir, que els membres de la carrera Judicial també tindrien de publicar els seus bens ja que formen part d’un poder públic.
Demostrar la honradesa dels polítics, és un punt que preocupa i molt als ciutadans en aquest moment, perquè tots hem sentit a parlar de diferents casos de corrupció: Marbella, Gürtel, El Ejido, Santa Coloma o Pretoria, Palau de la Musica, Costa del Sol, Mercasevilla, Ciempozuelos, Port de Gijón etc.
A aquesta iniciativa s’hi va afegir IU proposant que tots els diputats estiguin obligats a presentar públicament cada any, copia de la seva declaració de renda. De moment, els parlamentaris no estan disposats a aportar aquesta informació, malgrat que segons Rascón, “La classe política té de reaccionar per a convèncer de la seva honradesa als ciutadans”.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]