lunes, 18 de enero de 2010

"Lleida, ciutat formatge de gruyère"


¡Un altre cop el mateix ensurt! El nostre Alcalde sempre ens diu que tot ho fa molt bé i que tot ho té controlat, però vet aquí, que de tant en tant hi ha esfondraments sobtats en els carrers de la ciutat. I quan un tros de carrer desapareix literalment parlant i en el seu lloc queda un buit, com xuclat pels entremaliats mags de l’avern... això significa que les obres públiques a Lleida es fan molt bé ....significa que tot està baix control...o què significa?

El passat dimarts, en el carrer Anastasi Pinós de Pardinyes es va enfonsar un bon tros de calçada, en el que es va encastar la roda davantera d’un cotxe que circulava per allí. La fotografia de la premsa amb el cotxe encastat en el gran forat és espectacular; de pel·lícula de Woody Allen o dels seus admirats Germans Marx. Si Woody Allen visités Lleida, veient els forats que tenim en voreres i calçades, i a més a la vista de la foto del cotxe encastat, qui sap si no faria a corre-cuita una nova pel·lícula, “Lleida, ciutat formatge de gruyère”.

La regidora d’Urbanisme, Camps, va explicar que desconeixia les causes de l’esfondrament a la calçada, però que podia ser degut a l’assentament del terreny o alguna fuita d’aigua. Per donar aquesta explicació no feia falta pensar massa. Va donar a entendre, que li cal un temps per esbrinar quines han estat les causes. Bé, doncs con sigui que ja que ha passat un temps, ara podria explicar les causes dels dos esfondraments que van tenir lloc, a Baró de Maials al 2004 i 2005, en la zona central que separa els dos carrils d’anada i els de tornada. Van ser uns esfondraments espectaculars; el segon va ser un forat d’un metre d’ample, per set metres de llarg i metre i mig de fondària, la vorera central i els arbres van ser xuclats cap baix al subsòl.
Del gran esfondrament del col·lector de Ronda, al carrer Cots y Gayan, tot just acabar-lo d’inaugurar, un gran forat que va engolir el formigó de vuit camions-cuba.
Del que hi havia a la vorera del carrer Beata Jornet, quan es va obrir al 2009 per un problema de clavegueram i es va trobar que davall les rajoles tot estava buit?
Resulta un misteri, constatar que tret del esfondrament del dimarts passat, tots els altres no han sortit a la premsa local.

Tal vegada si el nostre Alcalde, en comptes de estar per obres faraòniques, estigués més per la feina de carrer, per les coses que afecten de veritat als Veïns de Lleida, les obres publiques i les connexions dels tubs d’aigua, es farien amb més seguretat, potser així no tindríem aquests ensurts propis d’una pel·lícula de Mister Bean.

Etiquetas:


<< Página principal

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]