jueves, 28 de enero de 2010

Des de la meva finestra

Un cementiri que no sap on caure mort



Trobar un emplaçament per instal·lar el futur Cementiri Nuclear és una tasca feixuga. Ni ha que el volen al seu municipi per a rebre les elevades ajudes econòmiques que comporten, però ni ha que pressionen als que ho volen, perquè “no ho vulguin”.
Aquí s’enfronten dos postures, la ecologista o prevencionista, que senyala com un cementiri nuclear no és un jardí i pot arribar a ser un perill greu per la comarca, i la postura economicista, que exposa com el nostre país està pagant 60.000 euros diaris, per dipositar els seus residus radioactius en dipòsits de França.

Zapatero diu que és necessari instal·lar el cementiri nuclear al territori espanyol i tots els partits van votar al Parlament dels Diputats, instal·lar un nou cementiri a Espanya, i no van pensar que en algun lloc tindria d’anar?
El President Montilla va proposar posar-lo a Ascó quan era Ministre d’Indústria. Ara diu que enviarà una carta al Govern Central, exposant que el Parlament ha aprovat una moció rebutjant la instal·lació a Catalunya.
L’Alcalde de Yebra, diu que allí també el volent. Tot sembla una maniobra per confondre una mica al personal. Més encara, quan l’Alcalde del PP es veu amenaçat per la Secretaria del partit que el vol expedientar, sent el PP per programa, favorable a la energia nuclear.
Ara acaba de sortir un altre candidat; el municipi de Villar de Cañas; un altre expedient que tindrà de fer la Secretaria.
Hem vist com l’Alcalde d’Ascó ha fet aprovar tal qüestió, en contra de la decisió del seu propi partit (CiU), que amenaça també amb expedientar-lo. Per cert que encara no hem sentit que des del PSC amenacin amb expedientar als seus regidors de Ascó.

Tot plegat esdevé com un ball de la confusió, on uns fan un pas endavant i els altres endarrera; però desprès ambdós grups es van intercanviant els passos. Tal cosa passa, perquè en aquest país encara no es castiga electoralment parlant la incoherència. En altres països europeus avançats, els ciutadans ja han après, que qui és incoherent amb una cosa, ho pot ser amb cent.

Segurament Zapatero ja té decidit des de fa anys, que el Cementiri Nuclear es faci a Ascó, tenint molt en compte de que l’Ajuntament del poble el vol i per això parla de consens, el que no diu, és qui entra en aquest consens.
Segurament també, que la pressió electoral tant pel que fa a aquest any, com al que ve, ha fet que partits inicialment d’acord amb el tema nuclear, ara fan veure que en són totalment contraris. També pot ser que Montilla sigui presoner dels seus dos socis de Govern.

La pregunta més senzilla i clau de tot aquest enrenou és: si el cementiri nuclear es tant segur i reporta tants beneficis al municipi que l’acabi acollint, com és que de moment, dels 1.123 Ajuntaments, només l’han demanat tres?
Per cert, es recorda Zapatero que ja tenim un cementiri nuclear a El Cabril?

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]