viernes, 8 de enero de 2010

Des de la meva finestra

Mister Zapatero o Mister Bean?



En el mon de la informàtica hi ha un petit sector de usuaris que es denominen Hackers. Són gent que presenta un gran contrast entre la seva edat i els seus elevats coneixements tècnics informàtics per entrar sense permís en els ordinadors aliens. Per tant, tots els usuaris d’equips informàtics estem exposats a patir els atacs d’aquests hackers.

Semblava però, que per escapar a aquestes intromissions no permeses en el nostres equips informàtics, tingues bastant a veure, la quantitat de recursos econòmics que s’hi poden dedicar. I dic semblava, perquè amb l’assumpte de la suplantació de imatge del president Zapatero, per la de Mister Bean (Mister Mongeta), en la pagina de la UE de la Moncloa, la teoria de a més recursos econòmics invertits, més seguretat, ha quedat rebentada.

Algun hacker va poder entrar (malgrat totes les mesures de seguretat oficials en les que diuen s’havien invertit 12 milions d’euros), i va canviar la imatge de Zapatero per la del còmic angles; per cert, un còmic molt graciós que destaca pels seus gags en vers la poca traça del personatge que representa. La substitució va partir segurament, de la semblança entre les dues cares, amb les celles fortament arquejades amb angle, per acabar d’arrodonir la gràcia. També hi ha que dir, que des de fa anys circula per internet un vídeo curt, on la cara d’en Zapatero es transforma sense grans canvis, en la cara de Mr. Bean.

La premsa estrangera s’està rifant d’en Zapatero; han retret la quantitat de vegades que l’ha pifiat, tot acompanyant-ho, per la seva negativa a reconèixer que hi havia crisi, quan l’estem patint. Dient que nosaltres estàvem en una de les economies més potents del mon i que en aquesta legislatura arribaríem “al pleno empleo”, quan tenim un record d’atur. Predicant el seu “talante” quan desprès es incapaç d’entendres amb els sindicats i amb els partits de la oposició. Dient que el sistema financer espanyol era el més sòlid del mon i ara està contínuament immers en fusions per problemes de liquiditat. Dient que França i Itàlia ens tenien enveja. I assenyalant en definitiva, que el President és propens a cometre errors amb fets i paraules, que res tenen a veure amb la realitat: Si fa o no fa, resulta ser la mateixa base humorística dels gags de Mr. Bean.

Com a broma pot semblar una mica forta, però mentre no ens demostri al contrari, el cert és que en Zapatero pot aportar molt poc a la recuperació econòmica europea, quan a Espanya la taxa d’atur està en el 20% i resulta ser el doble de la mitjana en la Unió Europea. Ell tot decidit, va anunciar que volia solucionar els problemes en la economia de la UE. En fi, consells us dono, que per mi no en tinc.

Les alarmes han saltat a Moncloa, doncs l’incident que té la seva vessant còmica, ha fet diana, aconseguint col·locar un reduccionisme molt conegut i fàcil de recordar en tota Europa, que identifica Zapatero com Mr. Bean i tal cosa, agradi o no, desprestigia a un President de la UE, posant-li un segell de pallasso tonto, amb tot el que això por comportar de desprestigi internacional pel nostre país, una mica com passa amb la Itàlia de Berlusconi.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]