viernes, 25 de diciembre de 2009

Redacció

The Beatles




Al 1960 es va formar a Liverpool, la banda de rock and roll anglesa, que tindria gran incidència en la joventut del moment. Una influencia que va traspassar fins i tot, la seva separació al 1970.

Els seus components  John Lennon, Paul McCartney, George Harrison i Ringo Starr, 
van intentar cridar l’atenció en tot moment amb algunes excentricitats, en una mena de marketing primigeni: amb el seus cabells llargs, amb les seves vestimentes i sobretot amb la seva música, aconseguint marcar com una tendència cultural de la època, eclipsant al mític cantant Elvis Presley, un nord americà amb una veu prodigiosa, que sabia cantar i ballar molt bé davant les cameres, però que desconeixia el marketing.

The Beatles va estar un fenomen de masses, a pesar de que la oficialitat del moment els va injuriar una i altra vegada tractant-los de brètols, perquè es resistia a acceptar que poguessin arribar a ser un model pels joves de l’època.
Malgrat tot, entre 1962 i 1970 havien venut 400 milions de discs en tot el mon, però és que al 1985, tot i havent-se separat, havien venut més de 1.000 milions de discs a nivell internacional.

Agradés o no, a la oficialitat del moment, The Beatles, van acabar sent un model a seguir, fins i tot, una corrent de pensament que trencava amb un passat “políticament correcte”.
La banda de Liverpool va acabar sent un referent social, cosa que no aconseguien de cap de les maneres, molts líders polítics del moment.



(Podeu teclejar u ombrejar, copiar  i enganxar al buscador del YouTube:)
La musica de los Beatles

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]