miércoles, 9 de diciembre de 2009

La Tira

El xarlatà de Fira és un venedor de fum



L’Alcalde de Lleida en quan veu un micròfon obert comença a desgranar “les seves grans gestes” aconseguides pel seu govern. Ara ens diu que Fira de Lleida és mol important per la nostra ciutat. El cert és que si ho mirem detingudament, tot queda en fum. Ell és un gran venedor de fum, que no aconsegueix demostrar de cap de les maneres, que en els últims anys, Lleida ha millorat més que altres municipis, com València per exemple, governada per un altre color polític.

L’Alcalde de Lleida es un expert xerraire, que sap com cridar l’atenció dels electors amb paraules amables, amb frases noves però fosques. Una de les seves frases predilectes (potser són consignes de partit) és prometre que farà “augmentar la cohesió i la sostenibilitat”.

Però a veure, que ens soluciona als lleidatans que “s’augmenti la cohesió i la sostenibilitat”, mentre tenim altres problemes més gruixuts de subsistència?
Que ens soluciona aquesta frase, si perdem el lloc de treball.
Si cada vegada paguem uns impostos més elevats (ell ens ha augmentat l’import del rebut de l’IBI un 10% cada any, també ens ha augmentat el preu del rebut del aigua en un 38% i ara vol pujar el rebut de les escombraries un altre cop).
Si resulta que tenim els mateixos serveis municipals que fa vint anys encara que alguns han millorant una mica.
Si els serveis socials municipals acaben protegint molt als emigrants (que es fan passar per pobres de solemnitat, enviant tot el que guanyen cap el seu país) i poc als nacionals.
Si els pisos són caríssims i la hipoteca ens té ofegats.
Si el preu dels combustibles esta pujant dia a dia, i farà encarir encara més tots els preus.
Si ara a més, al juliol que ve, el Govern de Madrid que són del seu mateix partit, ens pujaran l’IVA dos punts i això farà que pugi tot en general, incloent al menjar.
I mentre es donen totes aquestes condicions, el nostre Alcalde no en diu ni piu, i per tant ho troba tot molt bé.

Malgrat aquesta desastrosa situació, l’Alcalde ens ven fum, fum, fum, però no només al 25 de desembre, sinó tot l’any, i ens dona per tota solució a tants problemes, que farà un no sé què, per millorar la cohesió i la sostenibilitat: bé però totes aquestes paraules no ens solucionen; ni l’elevada taxa d’atur, ni el car cost de la vida, ni les llargues llistes d’espera en la Sanitat Publica. Però tranquils, perquè emulant Bogart, podem dir que sempre ens quedarà Fira de Lleida.

Als lleidatans no ens interessen les propagandes, el que ens interessa són solucions als nostres problemes i aquest Alcalde no en dona; recordem que està en les seves mans, el baixar-nos els impostos municipals; IBI, aigua, escombraries, impost de circulació, etc, i no ho fa, ens al contrari, no para de pujar-los. Sens dubte, aquest Alcalde passarà a la historia com un xarlatà de Fira, un venedor de fum, si es vol d’un fum “cohesionat i sostenible”, però fum en definitiva; mai quedarà com un Alcalde que es va dedicar a ajudar als seus Veïns que li paguen el sou.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]