domingo, 20 de diciembre de 2009

La Bona Cuina

La Bona Cuina es un espai de receptes de cuina, provades i experimentades, que us oferim per gentilesa de l’AVV Bordeta.



Ens recomanem dues receptes adients per les festes de Nadal.


--oo-- --oo-- --oo-- --oo-- --oo--

Llagostins al vermouth

Ingredients:

Llagostins
Ceba
Tomàquet fregit
½ vas de vermouth blanc
Mantega
Oli
Sal i pebre

Es netegen ells llagostins, se’ls hi posa una mica de sal i pebre i es guarden a la nevera.

Es talla abundant ceba molt fina.

En una cassola, es posa una mica de mantega i una mica d’oli. S’incorpora la ceba.
Quan es comença a posar transparent, s’afegeixen dues cullerades de tomàquet fregit.

A continuació s’afegeix el vermouth i acte seguit, els llagostins.

Es deixen fer cinc minuts per cada costat.


--oo-- --oo-- --oo-- --oo-- --oo--

Mousse de torró



Ingredients:

500 grs. de nata per muntar
250 grs. torró de Xixona
8 fulles de gelatina
2 cullerades de xocolata amb avellanes (Nocilla)
1 vas de llet (no ple del tot)
2 ous.

Deixeu les fulles de gelatina durant 5 minuts en aigua freda. Trencar els ous, separant els rovells de les clares.

Mig munteu la nata fins que quedi consistent però no del tot.

Barregeu els rovells amb el torró i la meitat de la nata mig muntada, amb cura fins formar una crema homogènia. A continuació, afegiu la crema de xocolata amb avellanes y reserveu.

A part, bateu les clares de ou a punt de neu.

Escalfeu a foc lent la llet, incorporeu les fulles de gelatina escorregudes i removeu fins que es dissolguin. Deixeu calenta lleugerament, coleu la llet a sobre de la preparació anterior y barregeu delicadament.

Afegiu la resta de la nata i les clares muntades y barregeu amb molta suavitat. Aboqueu la preparació en un motlle alt i de fons desmuntable e introduir-lo en el frigorífic fins que qualli.

Desemmotllar sobre una font i serviu decorat amb uns trossets de torrons i ametlles picades.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]