jueves, 24 de diciembre de 2009

Des de la meva finestra

Bartu torna a casa per Nadal



Bartomeu Muñoz, ex alcalde de Santa Coloma de Gramenet, acaba de sortir de la presó de Can Brians II, desprès d’haver dipositat una fiança de 500.000 euros.
Bartu, empresonat per Garzón com un presumpte cap de la trama corrupta “Pretoria”, ha estat elegant, quan només sortir de presó, a agraït a companys del PSC i als seus Veïns, el seu ajut en reunir la quantitat perquè ell pugui eludir la presó.

Però que quedi clara una qüestió; el fet de que Bartomeu Muñoz en sortir de la presó posi cara de bon xicot, no significa en absolut, que sigui innocent de les acusacions que li fa en Garzón i que queden per demostrar.
Perquè... com es pot explicar, que els suposats amics d’en Bartu, a qui pel que es veu, tant l’aprecien, hagin aconseguit reunir, la quantitat de 500.000 euros (es a dir, 83 milions de les antigues pessetes), en només dos dies?.....sembla que la cosa no acaba de quadrar?

Que es parli de col·lecta popular tampoc encaixa massa, si tenim en compte que els Veïns de Santa Coloma estan indignats amb el seu comportament al capdavant del Consistori; i encara encaixa menys que els Veïns reuneixin aquesta quantitat en temps de forta crisi; perquè suposo que els Veïns de Santa Coloma estan tan escurats com ho estem a Lleida? O és que potser allí lliguen els gossos amb llonganisses?

Bé, però sent molt, però que molt confiats i generosos, i creient-nos al peu de la lletra, que entre Veïns i amics del PSC han recollit en dos dies, aquesta enorme quantitat, ens podem preguntar: A quant han tocat per cap? Es a dir, si suposem que han col·laborat 500 persones, que ja és molta, però que molta, col·laboració, haurien tocat a 1.000 euros per cap? Si que tenen diners, la gent del PSC i de Santa Coloma? O potser sigui perquè Bartu, adscrit al PSC des de 1974, va estar: membre de la Comissió de Control Financer del PSOE des de 1981 a 2008, Alcalde de Santa Coloma de Gramenet, des de 2002 a 2009, Vicepresident Primer de la Diputació de Barcelona, des de 2004 a 2009?
La fotografia en la que és veu abraçat per Manuela de Madre, davant Montilla i Zapatero, prova la seva altura dintre del partit, si bé, ara ha estat suspès de militància, suposem que pel greuge infringit al partit amb aquest escàndol.

Sembla, que per tal d’esquivar una mica l’ull crític, les aportacions han estat fetes per diferents donants durant dos dies, en un compte bancari a nom d’en Bartu, on consten els noms dels donants, però es diu a la vegada, que no ha estat un donatiu, sinó un préstec a retornar. Creu algú de veritat, que en Bartu, amb la que li espera, estarà a curt termini, en condicions de retornar els 500.000 euros?

Tot aquest assumpte sembla una “comèdia de enredo” de les més “typical spanish”. En tot cas, caldria que Garzón hi poses l’atenció deguda a aquesta col·lecta-fiança, més que res, per dignificar la Justícia i allunyar allò que tantes vegades hem sentit a dir de “La Justícia és un cachondeo”.
Hem pregunto si es podria haver donat el cas, de que els col·laboradors “haguessin recol·lectat primer, els diners d’algú”, abans de portar-los al banc?

Diu que ara només queda empresonat el Luigi; doncs ràpid, una altra col·lecta llampec entre amics del PSC i Veïns colomencs per treure’l al carrer, és clar que Luigi també va voltar per Lleida i potser també ens passaran la gorra de la col·lecta a nosaltres?

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]