miércoles, 16 de diciembre de 2009

Des de la meva finestra

Un nivell formatiu i ocupacional insostenible



En el Eurostat publicat el dijous passat, es diu que el nombre de joves espanyols de entre 25 i 29 anys amb contracte laboral temporal, duplica el de la mitjana europea.
Les xifres demostren com a Espanya, dels empleats que tenen entre 15 i 24 anys, un 60% tenen un contracte temporal, mentre que a la UE la mitjana està en el 39,4%.

En la banda de 25 a 29 anys, a Espanya tenim un 41% de contractes temporals, quan a la UE hi ha una mitjana de 20,4%. En el tram que va des dels 30 als 54 anys, aquí tenim un 20,4 % de temporalitat mentre a la UE la mitjana és de 9,2%.

La justificació per explicar la major temporalitat entre els més joves, ho explica com que es van fer en un 40%, per cobrir períodes de formació. Però també atribueix un 20% a la impossibilitat de trobar contractes fixos.

L’enquesta del Eurostat fa referència també a dades del primer i segon trimestres del 2009, tenint en compte el nivell de formació en el tram que va entre els 25 i 34 anys, aquí senyala com l’atur afecta més a aquells que tenen més baix nivell educatiu.
Entre els aturats espanyols, el 28,1% compte amb un baix nivell formatiu, quan la mitjana europea està en el 19,2%.

Aquesta publicació, ve a ser en definitiva, una constatació de com a Espanya i per extensió a Catalunya, la tassa d’atur es ja insostenible. De la mateixa manera que és insostenible la formació professional i educativa que aquí reben els nostres joves.

És que potser aquests dos paràmetres; tant el ocupacional, com el de la formació-educació, no són prou importants pel nostre col·lectiu de ciutadans joves, com per ocupar-se’n? On va a donar l’escala buida que estem baixant?

Senyors Zapatero i Montilla, a que esperen per afrontar aquest problema insostenible?

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]