lunes, 2 de noviembre de 2009

La Tira

El Ple de l’Ajuntament sobre l’Institut de Cappont



En el Ple de l’Ajuntament de Lleida del passat divendres, per fi es va aprovar (es tenia de comptar amb la majoria absoluta del PSC) la requalificació d’una parcel·la al barri de Cappont. Una parcel·la que des de 1995 és zona Verda, però mai no ha estat enjardinada i que sempre s’ha utilitzat per aparcament pels Veïns de la zona o per instal·lar el circ.

La demanda oficial de l’Institut començà al setembre del 2003 quan l’Associació de Veïns de Cappont, s’entrevista amb la aleshores Consellera d’Educació de la Generalitat, Carme-Laura Gil (CiU), qui davant la exposició que li fan, dient que Cappont és l’únic barri de Lleida que no té Institut, a la vegada que és un dels més poblats. En aquell moment, la Consellera manifestà que desconeixia aquesta realitat i pren el compromís de construir-lo immediatament.




Desprès amb la pèrdua per part de CiU del govern de la Generalitat, tot queda bloquejat, perquè ni el Govern Municipal de Lleida, ni el nou Govern de la Generalitat, ambdós en mans del mateix partit (PSC), van demostrar ser favorables a construir l’Institut pel barri de Cappont. Queda clar, que van tenir molt d’interès en construir les instal·lacions del Fòrum de les Cultures a Barcelona, que ningú sap perquè va servir i que va deixar un forat econòmic considerable, però no van tenir interès en millorar i fomentar la cultura del barri de Cappont amb un Institut, que el propi Alcalde reconeix ara, que fa falta.

A l'abril del 2007 i davant les eleccions, dos grups municipals sumen (impulsats per una gran recollida de signatures veïnals documentada), per tal de fer aprovar al Ple de l’Ajuntament de Lleida, una moció en favor de construir l’Institut el més ràpidament possible; els altres grups davant la pressió electoral, també es sumen a la moció (quedava lleig no fer-ho); es sumen, però desprès el PSC no fa res de res, ni tan sols la requalificació i cessió dels terrenys a la Generalitat, que és un tràmit sense cap cost econòmic. D’un altra part, la Generalitat amb qui s’entrevisten, AMPAS i Associació de Veïns, manifestà un interès nul per construir l’Institut.




Davant de tot aquest estat de coses, al maig d’aquest any, els Veïns de Cappont i les AMPAS dels tres col·legis del barri, fan mobilitzacions; penjar motxilles escolars velles als balcons, concentració-manifestació a sobre del solar on té d’anar l’institut, llegida de manifests, etc.

Ara per fi, el nostre Alcalde va incloure en l’ordre del dia de l’últim Ple, la aprovació inicial de la requalificació dels terrenys, de zona verda a equipaments. Creiem que a desgrat però pressionat sens dubte, per la realitat electoral que suposen les eleccions de l’any vinent.

En aprovar-se la requalificació, els representants de les AMPAS i la Associació de Veïns presents en el Ple, van irrompre en aplaudiments.
El desenvolupament del punt referent a la aprovació de requalificació dels terrenys, va comportar que el cap de l’oposició, Gavín, li fes un retret a Ros, tot i dient, que ja que s’havien perdut tants anys sense fer l’Institut, doncs ara, esperava que l’Alcalde fes pressions sobre el Govern de la Generalitat per construir-lo i posar-lo en funcionament el més aviat possible; “ja que són del mateix partit i entre col·legues es tenen d’ajudar”. La resposta de l’Alcalde va ser incomprensible, botant físicament sense parar durant tota la seva intervenció en la seva butaca, visiblement alterat, gesticulant contínuament amb mans i braços d’una manera descontrolada, con si fos una madeixa de nervis, amb un to de veu visiblement alarmat???

No ho entenem: Què li deu passar a aquest Alcalde? Que potser està molt nerviós aquest Alcalde o és que no aguanta que li portin la contraria? Està bé dels nervis aquest home o què?
És que potser això vol dir, que té bons motius per estar nerviós, davant els casos que instrueix Garzón sobre corrupció i que també esquitxen una mica a l’Ajuntament de Lleida?

Què passa Sr. Alcalde? A veure si ens contesta alguna vegada, vostè que quan veu un micròfon xerra tant; no es faci el sord i el mut, doncs sabem segur, que vostè també llegeix tot sovint les nostres publicacions.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]