sábado, 21 de noviembre de 2009

Des de la meva finestra

La Fiscalia té 730 investigacions en curs



El Fiscal General de l’Estat, acaba d’anunciar que la Fiscalia té en curs un total de 730 investigacions a càrrecs públics por suposada corrupció.
Aquesta xifra tan voluminosa, confirma les sospites de molts, que des de fa temps, estem denunciant com aquest país ha estat immers durant anys, en una situació de “cachondeo patrio”, on l’abús de poder, era i continua estan a l’ordre del dia.

Que en un moment donat, en un país es publiqui que hi han 594 procediments judicials en curs per corrupteles diverses i 136 en diligències prèvies, és un termòmetre que indica, com ara la Justícia comença a “no mirar cap un altre costat”. Doncs si des del primer dia, s’hagués vigilat l’interès públic com és el seu deure, potser ara no ens veurien els europeus com un país, on tots consentim la corrupció; i en part tenen raó.

El llistat diu que hi ha 264 procediments penals oberts a càrrecs del PSOE, 200 contra membres del PP, els 43 a Coalición Canària, els 30 a Convergència i Unió, els 24 al Partido Andalucista, els 20 a Izquierda Unida, els 17 als del GIL, els 7 a Unió Mallorquina, els 5 a Esquerra Republicana, els 3 al Bloque Nacionalista Galego y els 3 al Partido Nacionalista Vasco.

Quan els ciutadans veuen amb quanta impunitat els corruptes han estat saquejant els fons públics sense cap control, es senten haver estat victimes d'un robatori.
Davant d’aquest panorama, que ningú es queixi si desprès l’electorat no es recorda d’anar a votar.

Ha estat curiosa la frase del Fiscal General, al dir que els fiscals no persegueixen als delinqüents per la seva afiliació política “sinó pels delictes que han comès”. Resulta molt il·lustratiu aquest aclariment quan ningú l’havia demanat.

Ens continuem ratificant en el que sempre hem dit: tothom està obligat a complir la llei i el que no pot ser de cap de les maneres, és que els ciutadans estiguem obligats a complir-la, mentre alguns càrrecs públics que ens demanen a nosaltres el estricte compliment, la trepitgen abusant del seu poder i enriquint-se il·legalment a costelles dels ciutadans.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]