martes, 17 de noviembre de 2009

Des de la meva finestra

Pla E, amb e de espoli?



El govern Zapatero, per intentar dissimular la pujada del IRPF i l’IVA, ha inserit en la Llei de Pressupostos Generals, una pujada de les rendes del capital. Amb aquest augment, la recaptació per aquest concepte quedarà en 815 milions de euros.

Amb la aplicació de la tot just aprovada Llei de Pressupostos, tindrem de pagar un 19% pels rendiments del capital, inferiors als 6.000 euros anuals i del 21% per tots els demés rendiments superiors a aquesta quantitat.
Certament, entre la classe treballadora, no sembla que hi pugui haver molts contribuents, que en rendes del capital, superin els 6.000 euros anuals.

El que ja està clar, és que a partir de 2010, cobraran un punt menys, en els ja escassos rendiments, que obtinguin els treballadors que puguin aconseguir estalviar una mica.

Hi havia però, des de feia molts anys, un apartat impositiu que va estar ideat com un impost progressiu, que gravava a les classes humils i ara desapareix; es tracta de l’impost de patrimoni.
Encara que es cert, que aquest impost, no feia massa desastre en la butxaca dels contribuents afectats, ja que les principals fonts de entrada d’impostos sempre han estat; IRPF i IVA, però era un símbol de progressisme, que ara Zapatero ha eliminat.

El que no s’ha dit, es que a partir d’ara, quan un treballador vengui un pis i obtingui una plusvàlua de 6.000 euros, tindrà d’abonar el 21% d’impost, es a dir 1.260 euros.
Així que ja saben, a rascar-se les butxaques que es té de pagar el Pla E o Pla Zapatero, amb una pujada d’impostos general. Potser tinguin raó els qui diuen que és un Pla E, amb E de espoli.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]