sábado, 10 de octubre de 2009

La Tira

Fora possible que tinguéssim a Lleida, un servei d’autobusos més tranquil i segur?



Ahir sobre les12 del migdia, va tenir lloc un fort i aparatós accident de trànsit a Lleida. Segons testimonis, en la Rambla Ferran un cotxe que pujava pel carril de la dreta en direcció a Indivil i Mandoni, va començar a enfilar l’entrada al pàrking de Pl. Sant Joan, quan l’autobús del transport públic de Lleida (Sarbús), que havia arrancat de la parada, va envestir pel darrera al cotxe. Com a conseqüència del fort impacte, el vehicle (que va quedar en bastant mal estat), va resultar encastat contra la paret de la entrada, motiu pel qual, la seva conductora va sortir queixant-se de un fort dolor a les cervicals, pel que se la va tenir d’emportar una ambulància.

Ja sabem que una errada humana la podem tenir tots els conductors, però massa sovint, veiem com els autobusos de Lleida, solen anar a una velocitat que sembla excessiva, potser es tindrien de replantejar el tema, perquè ja no és ni la primera ni la segona vegada, que un autobús de transport públic de Lleida coll·isiona amb un vehicle particular. I quan donem per suposant que els conductors tenen sobrada experiència i per tant, deuen ser conductors professionals i segurs, ja només queda com factor de risc, la velocitat excessiva. En tot cas, respecten el límit de velocitat urbana, dels 50 km per hora els autobusos?

Tampoc es la primera, ni la segona vegada, que un autobús es veu obligat a frenar en sec (en circular segurament, a una velocitat excessiva), i la frenada fa caure al terra a passatgers, alguns del quals han resultat ferits.

Potser la millor solució per a tots, es a dir, per passatgers, vianants i conductors, fora la de rebaixar una mica la velocitat dels autobusos, tot i afegint més vehicles en circulació, per tal de donar un servei tranquil i segur als Veïns de Lleida.

Per cert, és veritat el que deien per allí, que els autobusos de Lleida cobren la subvenció de l’Ajuntament, a tant per quilòmetre recorregut? No estaria de més, que el nostre Alcalde, vicepresident 1er. de la ATM - Àrea de Lleida (que inclou a Sarbús), s’interesses pel tema i ens expliques si tal cosa es certa, també si pensa millorar el servei de transport públic a Lleida.

--------------------------

ATM
Autoritat Territorial de la Mobilitat
Àrea de Lleida

El Consell d’Administració


President

Joaquim Nadal i Farreras
Vicepresident 1r
Àngel Ros i Domingo
Vicepresident 2n
Ricard Pons i Picó
Vocals
Miquel Àngel Dombriz
LozanoEsteve Tomàs
TorrensPere Mir i Artigues
Lluís Pere Alonso i Ballester
Pasqual Izquierdo i Torres
Secretari
Antoni Gili i Segura

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]