viernes, 9 de octubre de 2009

La Tira

De moment, posarem la gorra cap avall


Al barri lleidatà de la Bordeta, la Associació de Veïns va liderar una protesta dels Veïns del barri, farts ja com estan, de que uns brètols es passegin impunement pel barri fent tota classe de gamberrades. Des de que els hi trenquin els vidres del portal de casa, que els hi grafitin les façanes tot just quan les han acabat de pintar, que un grup de gent jove ocupi tota la vorera impedint el pas als Veïns de la zona i aquests, siguin insultats quan demanen poder passar, que aquestes zones estiguin permanent embrutades amb les deixalles d’aquesta gent, que els hi cremin els contenidors de la brossa, que alguns portals de la zona hagin estat fumats pel foc que algú va encendre dintre, que les tanques d’un parc estiguessin permanentment grafitades, que trobin mobiliari urbà (que paguem entre tots) trencat un dia si i un altre també, que tinguin de passar els Veïns d’una zona veient com s’està consumint droga a la via publica, que en algunes comunitats els hi hagin rebentat el quadre de polsadors de la entrada amb un petard de considerable potencia, que un dia es trobin els retrovisors dels cotxes aparcats, arrancats, etc.
És correcte tot aquest estat de coses?
És correcte que davant de tot això, la patrulla de la Guardia Urbana no passi a vigilar?

Els Veïns de Bordeta, creient en el que ens tantes vegades ens han dit, de que la democràcia és el govern del poble, van decidir solucionar el seu problema de barri organitzant discretes patrulles de vigilància nocturna, que tenien d’avisar a les forces de seguretat si observaven actes de vandalisme. Les patrulles van funcionar durant uns dies, en els que els brètols sabent-se vigilats, van desaparèixer del barri.

El passat dimecres la Associació de Veïns de la Bordeta va tenir una reunió convocada per Ajuntament i Governació. Diu que van arribar a l’acord de retirar les patrulles a canvi de augmentar la vigilància al barri; plantejament que van acceptar ambdues parts

En arribar, la regidora Delegada de Seguretat Ciutadana (l’Alcalde com a Cap de la Guardia Urbana, no va assistir), va demanar excuses als Veïns de la Bordeta per haver-los tractat de il·legals i es va comprometre a augmentar la vigilància al barri.
Estranyament, la regidora en sortir de la reunió, va declarar que la solució als problemes que denuncia l’Associació de Veïns “no és policial”?.... Potser deu de fer falta una solució filosòfica...literària....poètica o musical?

A veure si ens entenem regidora; la Guardia Urbana, està per fer guardar l’ordre, sí o no? Y si no és per fer guardar l’ordre, perquè ens fa falta; ens ho pot explicar?

Resulta curiós, que primer es comprometi a augmentar la vigilància i acte seguit ens plantifica l’argument de la solució que “no és policial”. Ja veurem si complirà el seu compromís.

Mentrestant no veiem els resultats, o els fets, que és l’únic que importa, posarem la gorra cap avall.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]