martes, 6 de octubre de 2009

La Tira

Sara Mestres, regidora de Seguretat Ciutadana, o de Inseguretat?

Al passat 13 de juliol, vam publicar uns problemes en la via publica que es donaven (i encara persisteixen) a la plaça de L’Amistat de la Bordeta. La regidora de l’Ajuntament de Lleida, Delegada de Mobilitat, Via Publica i Seguretat, Sara Mestres, davant d’aquesta problemàtica que no va solucionar, només es va limitar a fer unes declaracions a premsa dient que: “es tracta d’un problema de convivencia generacional” . Es a dir, que quan en una zona hi han baralles, consum públic de droga, bloqueig de voreres i curses de motos, per l’Ajuntament de Lleida, tot queda reduït a un problema de “convivència generacional”.
Aquestes declaracions tan desafortunades, que van embravir als vàndals, van tenir un efecte negatiu entre les parts d’aquest conflicte arribant fins i tot a enfrontaments físics.

Els Veïns de la Bordeta, que han d’aguantar molts actes de vandalisme al seu barri; últimament han vist com s’han cremat durant la nit uns quants contenidors d’escombriaires, que tindrem de pagar entre tots, han pensat que tenen d’acabar amb aquestes malifetes. Creuen que hi ha tanta incidència vandàlica, perquè durant la nit (però tampoc durant el dia) hi ha vigilància de la Guardia Urbana pel barri.
Ara estan decidits a fer ells mateixos grups nocturns per torns, que aniran pel carrer vigilant i que quan vegin alguna actitud sospitosa de vandalisme, simplement avisaran a la Guardia Urbana perquè acudint al lloc, facin la seva feina.

En declaracions a aquesta redacció, els Veïns de la Bordeta, pensen que és contradictori, que en les reunions de Seguretat Ciutadana que se’ls hi fan al barri, se’ls hi demani la seva col·laboració ciutadana, per denunciar anònimament, totes aquelles actuacions inciviques, per intentar solucionar aquests problemes.
Diuen, que quan en un barri i per suplir el que tindria de fer la Guardia Urbana, uns Veïns fent cas del que se’ls hi diu en les reunions, volen fer aquesta tasca, són ratllats de “sometents il·legals”, per part de la Paeria i de Governació, intentant coaccionar-los amb unes lleis no especificades.
En canvi els Veïns de la Bordeta, sí especifiquen, que l’article 124 de la Llei de Bases de Règim Local, diu que: “corresponde al Alcalde: Ejercer la superior dirección del personal al servicio de la Administración municipal y la Jefatura de la Policia Local”, per tant tot aquest malestar, ja sigui per acció u omissió provocat per la regidora Mestres, és com si ho fes l’Alcalde.

Nosaltres pensem que també són contradictòries les declaracions del Delegat del Govern, que va destacar la il·legalitat en què incorreran els Veïns si organitzen patrulles, ja que "no tenen atribuïda cap funció de vigilància”. Això es contradiu amb les reunions que el Departament d’Interior del propi Govern els hi fa als Veïns. ¿I en quina llei o diu, que no poden vigilar? A veure si s’aclareix aquest senyor.

Veïns de la Bordeta diuen, que si tenen de seguir amb la mateixa direcció que té ara la Guardia Urbana, simplement demanen la dimissió de la regidora i que ocupi el seu lloc, algú que tingui ganes de treballar des de la sensibilitat ciutadana, des del respecte al ciutadà i des del compliment de la llei.
Ens comenten, que a Lleida no necessitem per a res, una regidora de Via Publica i Seguretat Ciutadana, que es dediqui a desqualificar despectivament als Veïns; fins i tot, es veu que quan Rivadulla va abandonar el càrrec de regidora i va entrar en el seu lloc Camats, Mestres es va entretenir enviant missatges despectius per Internet que deien: “Marxa la moscarda i arriba el moscardó”; queda clar que té poca feina.

Mestres declara per la radio que les protestes són una exageració, que els Veïns no poden patrullar i que tot va bé, però resulta que a més de Bordeta, hi ha hagut queixes per inseguretat o vandalisme en altres indrets: Zona Universitat, Casc Antic, Pla de l’Aigua, Zona Alta, Cappont i Eix Comercial.
Diu que demà tenen una trobada amb la Regidora i el Delegat del Govern, però es pregunten, perquè no compareix l’Alcalde en persona com Cap de la Guardia Urbana que és?

Senyora Mestres, molt malament ho porta vostè. Vostè no pot criminalitzar ni desqualificar despectivament als Veïns de Lleida. Pensi que vostè no paga el sou dels Veïns, però els Veïns, sí que paguen el seu. ¿Ho ha pensat això?

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]