miércoles, 21 de octubre de 2009

Des de la meva finestra

Compte amb la carxofa de la dutxa



Un grup de científics de la Universitat de Colorado alerta de que cal anar en compte amb la carxofa de la dutxa, doncs no és tot l’innocent que semblava. Han arribat a aquesta conclusió després d’haver analitzat un grup de capçals de dutxa domèstics i haver trobat que en un 35%, la carxofa de la dutxa és un niu de bacteris que poden atacar fàcilment a persones amb un sistema de immunitat debilitat.

El Mycobacterium avium (MAC), resulta ser un patogen unit a malalties pulmonars, detectat en persones amb baixes defenses immunologiques que van quedar infectades. La estadística diu, que suposen una amenaça per persones que pateixen de sida, fibrosis pancreàtica, que estiguin en processos de tractaments de càncer o de trasplantament d’òrgans.

Aquesta bactèria recobreixen amb una fina capa, els voltants dels forats de la carxofa de dutxa i en una proporció que supera en 100 parts, els patogens que hi ha en una claveguera municipal.

El MAC arriba a ser un problema pels subministradors de aigua potable municipal, ja que en gran majoria tracten l’aigua potable amb clor, però el MAC es impermeable al clor.

Els símptomes del MAC poden ser: febre alta, calfreds, diarrea, pèrdua de pes, mal d’estómac i cansament crònic.
Segons els autors de l’estudi, la pressió de la dutxa i la dispersió de l’aigua en forma de aerosol, fa que quedin fines gotes amb bacteris en suspensió a l’aire i es respira fins arribar dintre dels pulmons.
També han observat que els bacteris tenen molta més facilitat per habitar en les carxofes de plàstic, que en les que són metàl·liques. Diuen que és recomanable que la primera aigua que surt de la carxofa, vagi directament al desguàs. Una altra proposta que fan, és disposar de varies carxofes i anar-les canviant setmanalment.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]