jueves, 8 de octubre de 2009

Des de la meva finestra

La fotografia censurada per Zapatero



Resulta ser molt simptomàtic, que del viatge de Zapatero als Estats Units per assistir a la cimera del G-20, l’aspecte més comentat a nivell popular sigui precisament, la fotografia en la que van posar les famílies Obama i Zapatero amb les dues filles dels últims.
Segons la premsa, Zapatero va corre a censurar les fotografies fetes per la agencia Efe, amb la excusa peregrina de que emparats amb el dret legal que els assisteix, “no desitgen que siguin difoses fotografies o imatges de les seves filles, fins i tot amb la cara pixelada, ja que són menors d’edat”.
En fi, que ell també té dret a fer el ridícul, ningú ho posa en dubte.
Potser també tindria d’explicar, el perquè un president tan tant curós amb les imatges, permet que la televisió mostri la cara d’un jutge quan el jutgen a Barcelona per maltractaments, però en canvi, quan jutgen a Madrid a un militar, per assassinat al jove Carlos Palomino, només mostren els peus?

I més enllà de la consideració, de si podia portar tota la família a fer una mica de turisme a càrrec de l’Estat, més enllà dels drets que ell reclama i que potser a d’altres no els hi reconeix, més enllà de tot això, queda la historia i la costum. En altres països, no passa res perquè es publiquin les fotografies de fills dels governants; sense anar més lluny, les filles de Obama que són menors, surten fotografiades sempre que poden; en el nostre país, els fills menors de la família real surten a cada moment i no els hi passa res.
El que crea suspicàcies, és demostrar la xuleria de voler tenir un privilegi que els altres no tenim, i menys precisament sent President d’un Govern que està en un moment delicat, en no saber com treure’ns de la crisi.

El cas és, que si va de viatge oficial i per tant públic, amb la se seva família, i en mig del esdeveniment, es fa una foto amb la família del seu admirat Obama, ho fa des de la intenció provada, de que sigui una foto privada, una cosa que pel que es veu, resulta incomprensible en els EEUU.
Zapatero ha fet veure, que es va fer una foto privada i que els reporters la volien publicar com si fos publica. Va imposar una censura, que segurament que no s’atreviria a imposar mai Obama amb una foto seva. I potser no és que Zapatero sigui molt peculiar en el seu “talante”, que també, però és que aquí tot és “made in spain”.

El expressar en roda de premsa la seves intencions de censurar les fotos, ha fet que el personal hagi fet multitud de vídeos que distribueixen per Internet, a quin més estrany.
La decisió del President va fer que tota la premsa nacional es fes ressò de la polèmica, destacant el mal gust en els vestits negres de ambdues filles. Les anomenades xarxes socials de internautes es van omplir dels comentaris més absurds.

És el que té, ser President de Govern en un país que va molt malament social i econòmicament, i a sobre posar la pota fins al capdamunt en roda de premsa. Si no hagués dit res, possiblement tot hauria passat desapercebut. Si no volies caldo, doncs dues tasses.



(Podeu teclejar u ombrejar, copiar  i enganxar al buscador del YouTube:)
HIJAS DE ZAPATERO

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]