jueves, 1 de octubre de 2009

Des de la meva finestra

Una solució de govern imaginativa



En el debat de política general que va començar el passat dimarts al Parlament, es va veure a un president Montilla repetint que el seu govern havia aconseguit grans coses pels ciutadans de Catalunya, com també es va veure a la oposició dient totalment al contrari. Fins aquí tots en el seu paper.
El que queda fora de l’argument de tirar-se floretes a sí mateix, és intentar enganyar al personal, doncs no tot ho han fet be: ni va estar bé l’esfondrament del túnel del Carmel, ni donar subvencions a la premsa quan es suposa que té de ser lliure, ni està bé que el Govern encarregui i per tant, pagui, informes inútils, tal i com van reconèixer.

Però en el debat de política general, no està pensat perquè comparegui el Govern de torn, tot i fent lloances de tota la seva feina feta, sinó que està dissenyat per parlar dels problemes ciutadans, una cosa que desprès de parlar durant hora i tres quarts no va tocar. El cap de la oposició en el seu paper va criticar tot el que creia que havia fallat en la gestió d’aquest Govern.

Es lamentable que ni un ni altre aportessin projectes o solucions esperançadores als ciutadans per superar la crisi que ens ofega. I encara ens estrenyerà més el coll l’any que ve, quan s’apliquin els pressupostos generals que s’acaben de presentar. Uns pressupostos que des de, la no pujada de sous i com a conseqüència de la pujada d’impostos, resultarà que encara tindrem menys poder adquisitiu.
Perquè no sigui dit que només critiquem, nosaltres volem aportar una solució, o si més no, la nostra solució: Resulta que el tal senyor Millet, Bitllet o Pillet (com hem sentit a dir-li en to irònic), tenia un sou del Palau de la Musica de 1,6 milions d’euros l’any (266 milions de pessetes), a banda de tot el que ell reconeix que es va emportar i que ara, hi ha periodistes que ho amplien, apuntant que podrien arribar fins als 10 milions d’euros.

Doncs miri senyor president, la solució està prou clara; que en Millet torni els presumptes 10 milions d’euros “distrets”. També Àngel Colom pot tornar, els 150.000 euros que li va passar Millet segons diu la premsa. Si fan comptes veuran que aquestes quantitats sumen per donar els 400 euros, a tots els contribuents catalans (promesa electoral d’en Zapatero) que l’any passat van percebre i que ara ja no rebran.

D’aquesta manera faríem dues coses; la primera, en Millet mostra el seu penediment exemplar i la segona, ajudaríem una mica a totes aquestes famílies, que passaran molts neguits econòmics al 2010.
En el debat de política general que acaba avui, poden aprovar una moció amb aquesta solució. Ho faran?

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]