sábado, 17 de octubre de 2009

Col·laboradors

LA DIFERENCIA ENTRE "http" i "https"



La majoria dels usuaris de Internet, ignoren que la diferencia entre http:// i https:// es, senzillament, la seguretat.

HTTP son les sigles de "Hyper Text Transport Protocol", que es una manera elegant de definir, un llenguatge per intercanviar informació entre servidors i clients de la xarxa.

L’important i el que marca la diferencia, es la lletra "S", que es la abreviatura de "Secure".

Si visiteu una pagina web i us fixeu en la direcció (barra de direccions), veureu que molt probablement, comença per http://. Tal cosa significa, que aquesta pagina us està parlant amb un llenguatge normal, però insegur. En d’altres paraules, existeix la possibilitat de que algú pugui estar espiant la "conversa" entre el vostre ordinador i la pagina. Si traslladeu una informació a aquesta pagina, qui està espiant pot veure-la i fer-ne mal ús d’ella.

Per aquest motiu, mai hauries de donar el número de la teva tarja de crèdit a una pagina http://.

Però si la direcció comença per https://, el teu ordinador està connectat a una pagina que te està parlant amb un llenguatge codificat i segur, a prova d’espies.

Por la teva seguretat, si per fer una compra o per qualsevol altre motiu tens de donar el número de la teva tarja u alguna altra informació sensible, comprova primer que la direcció de la pagina web amb la que has connectat comença per https://.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]