miércoles, 26 de agosto de 2009

La Tira

Montilla y Llena inauguren un conflicte mentre Baltasar s’ho mira bocabadat

Aviat farà dos mesos que la Generalitat de Catalunya va inaugurar el rec en el primer tram del canal Segarra-Garrigues. Una inauguració feta amb gran pompa; president Montilla, conseller Llena i fins i tot, el ex alcalde de Lleida i conseller Baltasar mirant’s-ho. Gran pompa i festa multifotogràfica, per una inauguració, en la que poc desprès es va eliminar la placa commemorativa de inauguració. La causa: el comissari de Medi Ambient de la Unió Europea, es va enfadar molt en assabentar-se de la inauguració quan encara no s’ha resolt el tema de les zones ZEPA, o zones de especial protecció d’aus.

Esta clar, que a la Generalitat sabien dels riscos que podia suposar aquesta inauguració impertinent pel comissari, però esta clar també, que es buscava la inauguració mediàtica, menyspreant a la vegada la sentencia de la UE i les tesis presentades per “Compromís per Lleida”; una proposta immillorable que faria innecessàries les zones ZEPA, perquè permetria conviure a la vegada, les reivindicacions proteccionistes i el rec per degoteig al territori.

El Tribunal Europeu de Luxemburgo, al 2007, ja es va pronunciar, determinant que tal i com estava planificat el rec a traves del canal, perjudicaria la protecció de les quatre espècies d’aus estepàries que viuen en la zona. Desprès, la Comissió Europea, va iniciar un altre procediment d’infracció, a instàncies segons es va dir de la pròpia Generalitat, obligant a ampliar les zones ZEPA.

Per tot el qual, la Generalitat amb el conseller d’Agricultura inclòs, sabien que inaugurant el canal sense haver-se complert la sentencia, podia ser entès per la Comissió Europea, com una provocació en forma d’acte de xuleria i prepotència, com així ha estat.


La reacció del comissari de Medi Ambient, va ser la de anunciar que farà caure tot el pes de la llei sobre la Generalitat. Per tant ara es temen, que ens podria caure una multa tant gran, que es podria emportar tot el guanyat en la llarga i tortuosa negociació del finançament.
I és que, Sr. President i Sr. Conseller, la prepotència i la xuleria son males conselleres.

¿És que potser farem un pa com una coca?


Gran inauguració del primer tram del canal Segarra-Garrigues

(Podeu teclejar u ombrejar, copiar  i enganxar al buscador del YouTube:)
José Montilla inaugura el primer tram del canal Segarra-Garrigues 

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]