lunes, 31 de agosto de 2009

Des de la meva finestra

Buscant frases de pensar



Des de fa uns mesos hi ha un gran enrenou a Barcelona, perquè l’alcalde Hereu vol reformar l’Avinguda Diagonal, un vial que des de fa molts anys ve sent una de les principals entrades de vehicles a la ciutat. La reforma que proposa l’alcalde parteix de tres premisses: menys trànsit rodat per la Diagonal, més carril-bici i més zona per vianants; de suprimir el perillós tramvia que atropella a la gent no ha dit res.

Si s’estrangula aquest vial al trànsit, els cotxes tindran de passar per altres vials alternatius que ara ja van prou col·lapsats, llevat que sigui dia festiu. En resum, en comptes d’impulsar un projecte que doni més fluïdesa al trànsit, el que es fa, es impulsar-ne un altre que l’estranguli.
D’un altra banda, ara, tant bicicletes com vianants tenen espai sobrat per circular. Així doncs, a qui beneficia aquest projecte?

Ara l’alcalde a qui ja li diuen “màgic Hereu”, s’ha tret del barret una justificació que en certa manera apunta com a necessari el seu projecte: diu que la zona de vianants tindrà parades, es a dir, de forma equidistant tindrà unes àrees rodones amb bancs per invitar a seure’s als que passin per allí, on podran llegir una frase escrita que inciti al vianant a pensar. Potser seran com racons de pensar.

Per tal de que aquesta parafernalia desperti una mica d’interès entre els veïns, l’alcalde ha posat uns voluntaris (qui sap si no seran propers candidats a nous funcionaris) amb patins, que es dediquen a repartir tríptics als vianants a manera de campanya participativa, en els que se’ls convida a pensar i escriure al pamflet les frases de pensar.

Bé, doncs aquí va la meva frase per escriure en una de les places rodones de pensar:

¿Quan en un plenari de l’Ajuntament, per majoria es decideix rebutjar el traçat del AVE pel davall de la Sagrada Família, i l’Alcalde havent perdut la moció, diu que d’aquesta resolució no en farà cap cas, sinó que recolza tot al contrari; com es diu això?

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]