lunes, 10 de agosto de 2009

Des de la meva finestra

Quan la musica del Palau sona malament



Fa poques setmanes que va saltar a la llum publica l’escàndol del Palau de la Musica a Barcelona. Degut segons diuen, a “denuncies anònimes”, la Fiscalia investiga el presumpte desviament de 2´3 milions d’euros.

El consorci que governa la institució, format pel Departament de Cultura de la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona i el Ministerio de Cultura, van resoldre por tota solució, cessar al que fins ara era el seu president, Fèlix Millet. El cessament va estar com un missatge adreçat al jutge que instrueix el cas. I per si quedes algun dubte, les tres administracions apunten ara, a demanar la dimissió dels seus càrrecs de la resta del equip de Millet.

Esta clar que estan intentant evitar desesperadament, la intervenció judicial del Palau de la Musica. El jutge però, ha fet saber que no té intenció d’aixecar el secret del sumari fins setembre i serà aleshores, quan es podrien conèixer identitats d’altres possibles imputats.

La Fiscalia a finals de juliol, va demanar per segona vegada la intervenció judicial de la Fundació Orfeó Palau de la Musica. La objecció oficial a la intervenció, va ser que malmetria per sempre el prestigi d’una institució centenària, però d’altra banda podria ser la manera d’aclarir tot el que va passar i si realment va haver un desviament dels 2´3 milions d’euros. I el que també es igual d’important si es van desviar: cap on es van desviar?

Davant de totes aquestes anomalies, suposadament amb algun fonament, resulta incomprensible que les tres institucions intentin evitar la intervenció per aclarir totes les sospites, que ara graviten sobre la Fundació Orfeó Català i Palau de la Musica, però també sobre el consorci de govern.

Més incomprensibles encara, resulten les paraules de la consellera Montserrat Tura, quan diu que “Considera correcta la dimissió de Millet i que aquesta decisió d’apartar-se, desprès de més de 30 anys al càrrec, possibilitarà que les dues unitats, Orfeó i Palau, puguin continuar amb la seva activitat”; es a dir, que durant 30 anys, amb Millet com president, Orfeó i Palau han funcionat i ara de sobte, amb ell no funcionarien?

¿Com s’entén això?
¿És que potser, Generalitat, Ajuntament i Ministerio, saben tot el que va succeir i ara estan intentant fer temps?

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]