miércoles, 15 de julio de 2009

Des de la meva finestra

Robatoris a traves d'Internet





Agents de la Policia Nacional, han detingut a 14 persones acusades de frau, en robar claus de banca electrònica a centenars de usuaris, que utilitzaven per realitzar compres o transferències bancàries no autoritzades pels titulars dels comptes.

El principal acusat, es un jove de Navarra que sent un expert en informàtica es dedicava a capturar les claus dels usuaris de banca on line espanyols, mitjançant uns programes malèfics anomenats troyanos. El Troyano es una mena de virus que ens pot entrar al ordinador sense que ho notem, que copia totes les dades que troba en els nostres arxius i les envia al seu creador sense que ens adonem; desprès el creador i mitjançant un altre programa de recerca de claus, obté així el pin d’accés i compra o envia els diners del compte bancari, a comptes seus establerts en paradisos fiscals.

En un altre grup, estava format també per persones, que eren els que blanquejaven els diners que rebien en els seus comptes a canvi d’una comissió. En aquest cas concert, l’autor informàtic havia entrat dintre un servidor ubicat a España per no ser descobert. Les dades bancàries de targes que passaven per aquest canal, les feia servir desprès per comprar a traves de Internet.

La pregunta que ens tenim de fer des de la prudència, fora si és segura la banca electrònica i fins on és segura, doncs no seria la primera vegada, que hackers talentosos, va entrar en els serveis d’un banc i simplement van col·locar allí un algoritme, pel qual es multipliquen tots el números de compte, dels usuaris que fan consultes a través de banca electrònica i aleshores, simplement els hi sortia l’extracte d’un altre client del banc.
En aquest cas, no hi va haver cap sostracció de diners i tot va quedar només en una bretolada, però això sí, també en un avis molt seriós, de que el sistema no era tant segur con deien.

Els fraus coneguts ens aconsellen a ser prudents, per a evitar tenir problemes i aquí podríem dir, que el pirates o hackers no semblen dormir mai i sempre estan buscant entrar per la porta falsa, en els sistemes informàtics que no són seus.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]