miércoles, 24 de junio de 2009

Queixes veïnals

El protocolari regidor Gómez



La setmana passada el barri de Cappont va celebrar la seva Festa Major, que com cada any ha estat un èxit de participació veïnal en els seus nombrosos actes. Tanmateix hem sentit a dir, que hi ha hagut algun petit incident en dos dels actes i així ens ho han contat: en la cantada d’havaneres, Protocol de l’Ajuntament havia reservat a la Associació de Veïns dues cadires pel partit socialista. Quan va arribar el regidor Gómez amb la seva senyora, hi havien reservades i lliures en primera fila, quatre cadires que es veu no van ser del grat del regidor i es va molestar, dient als organitzadors que “no portaven bé el protocol”.

En la Passarel·la de Moda, Protocol de l’Ajuntament havia reservat quatre cadires pel partit socialista, però es van presentar sis persones, quan les seves quatre cadires estaven reservades a la primera fila i amb cartell. Altra vegada el regidor Gómez es va molestar molt, tot i dient als organitzadors que “portaven malament el protocol”, que ell volia tota la fila per a ells sols. De fet no sabem que vol dir exactament això, perquè en la ultima cadira de la fila hi havia la regidora Horcajada del partit popular, asseguda en la seva cadira reservada. Aquesta comèdia va durar una estona i ells no es volien seure tot i veient que els assistents s’ho miraven (potser tot ho feien per cridar l’atenció), mentre els organitzadors els hi demanaven seure’s i no s’atrevien a començar, amb la qual cosa es va tenir de començar l’acte amb quinze minuts de retard, fins que el regidor Gómez va decidir seure’s.

Davant de tota aquesta confusió provocada en els dos casos pel regidor Gómez, hem de dir en primer lloc, que el protocol se’l fa cada organització com millor li sembla i sap, per tant ningú, per més prepotent que sigui, pot anar dient als demés “que no porten bé el protocol”. Per educació, les persones a qui Gómez cridà l’atenció, no li van retreure, que ell no és qui paga el seu sou, però que elles sí paguen el d’ell.
Però és que a més, els organitzadors de l’acte ho fan des del voluntariat, sense cobrar, en canvi el regidor Gómez cobra per assistir als actes.

Ja entenem que el regidor Gómez estigui agraït a l’antic regim franquista, que va ser qui va fer els pisos socials de la Mariola, on ell vivia de petit, però també ha de tenir en compte, que el franquisme ja va acabar, encara que ben mirat, sembla que en algunes institucions encara continuí allò del “aquí mando yo”.
En tot cas, tindrem de preguntar si aquest “protocol Gómez”, era el protocol que s’utilitzava a la Mariola.
I un altra cosa, si als anys 2007 i 2008 tal i com diuen, l’Ajuntament no va donar ni un cèntim de subvenció a la Associació Passarel·la Cappont, si a més aquest any encara no els han donat res, quin protocol pot reclamar el regidor Gómez com membre de l’equip de Govern Municipal?

Diuen pel barri, que potser tindria d’anar un altra vegada a la UNED o a la universitat ESADE, a veure si allí li expliquen i li fan entendre, que ser Regidor de Participació, significa que té de recollir la opinió dels contribuents, que és el mateix que dir, dels ciutadans, dels electors o dels Veïns. El que no significa Regidor de Participació, és que els Veïns tinguem de participar de les decisions del Regidor. No és així senyor Alcalde, vos que ens heu ficat aquest Regidor tant protocolari?


Segurament aquesta és una de les eternes qüestions no resoltes de la nostra democràcia: si és que A LA PRACTICA, els Regidors de l’Ajuntament estan al servei dels Veïns de la ciutat, o pel contrari, som els Veïns els que estem al servei dels Regidors de l’Ajuntament?

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]