viernes, 19 de junio de 2009

La Tira

Fer que alguns es rentin les mans, no és cap disbarat




El sindicat o col·lectiu de funcionaris públics “Manos Limpias”, ha posat contra les cordes a Manuel Chaves, en presentar una denuncia contra ell, com a expresident de la Junta de Andalucía per una informació que fa uns dies va sortir a la premsa, segons la qual, mentre era president, va canviar una llei i això li hauria permès donar una subvenció de 10,1 milions d’euros, a l’empresa MATSA, de la qual la seva filla, Paula Chaves Iborra, era apoderada.

Es dona la circumstancia, de que ja a l’octubre del 2006, el TSJA va arxivar una denuncia del mateix sindicat de funcionaris contra Leonardo Chaves (germà de el ex President). En aquella ocasió, el raonament jurídic del TSJA, va ser que en el moment d’adjudicar una obra a una empresa (Climo Cubierta) en la que un altre germà Chaves (Antonio José), aquest ja no era assessor de l’empresa. Ara però, aquest raonament no el podrien fer servir, ja que la filla de Chaves, sí era apoderada en el moment de adjudicar-se la subvenció.

El sindicat “Manos Limpias” està pendent de saber que passarà amb d’altres denuncies que té interposades: contra el jutge de la Audiencia Nacional Baltasar Garzón, contra el ex president de la Caja de Ahorros Castilla la Mancha, Pedro Hernandez Moltó i contra el exministre de Treball, Jesús Caldera.

A banda de la ideologia que pugui tenir el principal dirigent de Manos Limpias, sembla clara la intenció del col·lectiu per esclarir casos d’irregularitats, que es coneixen públicament, però que cap organisme fa res per esclarir-los, ni els fiscals d’ofici, ni tan sols la oposició als grups de govern, sol molestar-se en fer la feina de denunciar-los per tal de esclarir aquests casos. I aquí s’ha de dir que la transparència, és un dels pilars de la democràcia, malgrat que alguns ens la neguen.

Ens preguntem que passaria, si aquest col·lectiu s’interesses per conèixer els “afaires” que veiem per aquí a Lleida, estaria tan tranquil·la com ara la classe política, o no?


Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]