jueves, 4 de junio de 2009

La Tira

La motxilla penjada al balcó; una protesta seria però simpàtica contra el centralisme educatiu



Fa cosa d’uns vuit anys, que es va prometre al barri de Cappont un Institut de Secundaria (IES), per tal de que els joves no es tinguessin de desplaçar a un altre barri per cursar els seus estudis. La zona que s’havia demanat i acceptat era la meitat del pati (ara qualificat com a zona verda, encara que no hi cap jardí), que queda al darrera del Col·legi del Frederic Godas de 17.000 m2.

Després de moltes reunions, moltes trobades i moltes paraules, les AMPES dels tres col·legis del barri, van presentar al Registre un escrit als cinc grups polítics de l’Ajuntament, reivindicant l’Institut en aquella zona amb tràmit d’urgència, tot i acompanyant-ho amb un bon plec de signatures veïnals recolzant la petició. Era en el últim ple (abril de 2007) abans de les eleccions municipals i tots els grups ho van aprovar per unanimitat. Es a dir, van aprovar fer l’Institut de Cappont, al darrera del Col·legi Frederic Godas.

Els representants escolars i veïnals, es van entrevistar amb càrrecs municipals, qui els hi van dir que: “Ensenyament no els hi havia demanat el pati”. També es van entrevistar amb el delegat d’Ensenyament, que els hi va dir: “L’Ajuntament no ens ha demanat l’Institut”. Dit en altres paraules; els hi van prendre el pel, ja que queda clara la excusa de mal pagador, que transparenta el nul interès per fer l’Institut.

Concretament, el delegat del PSC a Ensenyament els hi va dir que el jovent del barri tenia d’anar als Instituts del Camp Escolar; es a dir, en temps del franquisme la educació secundaria estava centralitzada a Lleida i ara volen que continuï així.
Van voler un govern autonòmic i per tant descentralitzat, però no volen una educació secundaria descentralitzada a Lleida?
Que ara, davant les protestes veïnals i de les tres AMPES, l’Alcalde digui que ell creu que es té de fer allí l’Institut, quan durant dos anys no ha fet res de res, el deixa sense cap credibilitat i ha estat insinuat en la premsa per un grup municipal, com un acte de cinisme.

Per demà, dia 5, ha estat convocada una concentració reivindicativa amb pancartes al pati en qüestió. De moment s’estan procedit a penjar motxilles dels nens als balcons com acte visual de protesta.

Se’ls va dir, que el primer que es tenia de fer, era requalificar la meitat del pati (7.500 m2), passant-ho de zona verda a equipaments.

Aquest és un tràmit que dura un any i que no costa ni un cèntim, però no s’ha fet. El senyor Alcalde en dos anys, no ho ha fet; no l’hi deu d’interessar.
¿No serà que aquell pati, pensa vendre’l a molt bon preu, per a construir pisos?

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]