martes, 16 de junio de 2009

Des de la meva finestra

Gallardón demandat per suposat afany recaptador



L'ex ambaixador alemany Wegener, ha demandat a Gallardón, alcalde de Madrid, pel seu suposat afany recaptador amb les multes de trànsit. El diplomàtic acusa a l’alcalde de no tenir “respecte per la llei ni pel ciutadà”.

Wegener en deixar la legació diplomàtica, va obrir una consultoria, de la que alguns dels seus vehicles han estat multats, segons ell, violant la jurisprudència espanyola, que prohibeix la imposició de multes per edicte, cas aquest, en que el sancionat queda en la completa indefensió.


En quatre expedients sancionadors, diu que el primer que van rebre va estar una notificació per edicte i per tant, sense possibilitat d’identificar al conductor perquè el termini ja s’havia acabat. En tots aquests casos i per incompliment de l’obligació d'identificar al conductor responsable, se’ls va imposar una sanció de 400 € i diu que quan van identificar al conductor, mitjançant un escrit d’al·legacions, la regidoria no ho va acceptar.
El ex embaixador té en compte varies sentencies del Tribunal Constitucional, entre elles la 54/2003 i la de 24/2004, segons les quals la jurisprudència espanyola prohibeix la imposició de sancions per edicte. Malgrat tot, diu, l’Ajuntament ha seguir fen-ho amb ple coneixement de la seva il·legalitat.
Va afegir que “no és l’únic afectat per aquest comportament de l’Ajuntament, que no està guiat per la llei, sinó pel afany recaptador, que deixa al sancionat en un estat de indefensió. A més aquí la justícia va amb una lentitud insuportable”.
S’espera que el deute de l’Ajuntament de Madrid passi dels 8.000 milions d’euros a finals d’aquest anys. Enguany l’Ajuntament té previst recaptar per multes més de 270 milions d’euros (44.924 milions de pessetes), més uns 24 milions pel servei de grua.
De l’afany recaptador no escapa tampoc el SAR (Servicio de Estacionamiento Regulado), on es va recaptar en 2008, els 146 milions d’euros en tot l’any (24 bilions de pessetes). Uns parquímetres o zona blava que estan tenint molta contestació en tota la ciutat i que ha generat una forta campanya contra Gallardón.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]