jueves, 11 de junio de 2009

Des de la meva finestra

Expo forat 2008



L’any passat es va celebrar la Exposició Internacional a Zaragoza, amb l’eix temàtic de “agua y desarrollo sostenible”. La organització tenia prevista una assistència superior als 7 milions de visitants, encara que el recompte final al cap dels tres mesos, va donar 5.650.941 visitants.

Per tal de construir el recinte de la Expo al costat del riu Ebre, es van tenir d’expropiar 120 hectàrees de terrenys d’horta productiva. Una expropiació tan costosa que l’Ajuntament no podia pagar, la solució que van trobar, va ser que fos una caixa qui pagues la expropiació, per desprès fer una permuta de les 120 hectàrees, amb terrenys qualificats com a edificables i propietat de l’Ajuntament, decisió aquesta, àmpliament criticada per les associacions veïnals de la ciutat.

Ara, el Tribunal de Cuentas, senyala que el resultat econòmic de la gestió i explotació de la exposició, presenta un saldo negatiu: Es veu que abans del 2008, promocionar la Expo en els circuits nacionals i internacionals, va suposar a l’empresa gestora, Expoagua 2008, unes despeses de 30 milions d’euros.

Es diu a l’informe, que en concepte d’aportacions dels socis es va ingressar 363.933.000 euros, que els ingressos comercials derivats de aportacions dels patrocinadors obtinguts, van ser de 109.696.000 euros i la venda d’entrades i els ingressos obtinguts per l’activitat de restauració, van pujar 78.824.000 euros; en total els ingressos van ser 552.453.000 euros.

Fins aquí tot aniria bé, si no fos perquè en el balanç final apareix unes pèrdues de 54.479.000 euros, es a dir un 10% dels ingressos obtinguts. I això que aquí no comptabilitza el cost dels terrenys .
L’informe diu que els 54 milions de pèrdues tenen a veure amb una menor afluència de públic de la prevista, tant pel que fa a la venda d’entrades com dels serveis de restauració.

Molt bé, tot això ja ho hem entès, però ara ve la pregunta: qui paga els 54,4 milions d’euros que sumen les pèrdues (9 mil, milions de ptes)? Els paguem entre tots es clar, com ja va passar amb la Expo de Sevilla.

Dona tota la impressió de que en aquest país, ser ciutadà també es sinònim, de tenir l’obligació de pagar tots els forats (o els plats trencats) que els nostres governants tinguin a bé d’obsequiar-nos.

A pagar el forat entre tots, mentre a ells no els hi passa res; el país de pandereta encara continua.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]