lunes, 1 de junio de 2009

Des de la meva finestra

L’habitatge públic, millor si és transparent en la seva gestió



En el nostre país hi han dos tipus d’accés a l’habitatge: una és la propietat i l’altra és el lloguer.
Els lloguers han estat sempre elevats i no estan a l’abast de tothom.

ADIGSA és una empresa pública que depèn de la Generalitat de Catalunya, que gestiona i impulsa l’habitatge social, a traves del lloguer a baix preu, tant en pisos públics com en privats (que es cedeixen pel seu lloguer).
Diu que “impulsa diversos programes que tenen la finalitat d’afavorir la integració social dels sectors més desafavorits de la població i de facilitar-los, de manera prioritària, l’accés a l’habitatge”.

La filosofia de procurar pisos pels sectors de població mes desafavorits, és lloable i segurament molta gent la comparteix .
Tot això està molt bé, però la Llei d’Arrendaments Urbans i el Codi Civil, preveuen que les reparacions en els pisos arrendats tenen de ser a càrrec dels arrendataris que han produït els desperfectes. Ens preguntem, si realment els desperfectes (quan ni ha) els paguen els arrendataris o si pel contrari els acabem pagant entre tots?

Tampoc sabem si “la rehabilitació dels habitatges privats”, la paguen els arrendadors o propietaris, o si pel contrari es paga amb fons públics.

ADIGSA gestiona un parc públic (i també privat) de pisos, però el que no hem sabut encara, és quant ens costa anualment als ciutadans de Catalunya, aquesta gestió. Ho sabrem algun dia?

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]