viernes, 29 de mayo de 2009

La Tira

Les antenes de Lleida



La instal·lació il·legal d’antenes de telefonia, resulta ser una característica típica de Lleida; durant molts anys, van funcionar sense llicencia les antenes de Rambla Aragó i de Avinguda Garrigues. L’antena del Secà de Sant Pere, la van posar sense demanar llicencia, encara que desprès la van obtenir. L’antena de la Bordeta va estar quatre anys sense llicencia i ara, desprès de les protestes veïnals, l’Ajuntament va denegar la llicencia, però no tenen cap constància de que hagi deixat de funcionar.

Ara li ha tocat el torn a l’antena de Plaça del Treball; però que de moment l’Ajuntament denegui la llicencia, no vol dir que més endavant els hi doni, com ha passat en altres indrets de la ciutat.

La veritat, és que tot aquest muntatge al voltant de les antenes de telefonia, dona molt que pensar: en primer lloc, sabem d’antenes a la ciutat, que paguen per estar instal·lades a la comunitat de propietaris, una quota anual de 5.400 euros, hem vist un desinterès per part de l’Ajuntament, en fer complir la normativa, quan han estat funcionant antenes sense llicencia, hem vist una manca de recolzament als veïns de les zones que protestaven perquè temen per la seva salut, hem vist com en les antenes de Avinguda Garrigues i Rambla Aragó, desprès de presentar dades negatives de salut dels veïns, l’Ajuntament no ha fet els estudis epidemiològics a que es va comprometre.

Hi ha que dir també, que de la mateixa manera que unes antenes es veuen instal·lades a sobre dels edificis, ni ha unes altres que estan camuflades dintre un tub, amb la aparença de ser un tub de ventilació, però que si mirem a la part inferior, veurem els cables elèctrics negres que alimenten les antenes.

Hem cregut veure en definitiva, un recolzament institucional a les empreses de telefonia, que no als veïns, els quals no es fien de les declaracions de innocuïtat i temen per la seva salut; l’argument de l’Ajuntament és “no està demostrat que les antenes siguin nocives”, però els casos de persones greument malaltes en aquestes zones diuen una altra cosa.

És cert, que el camp de la telefonia mòbil resulta ser un negoci esfereïdor?

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]