sábado, 23 de mayo de 2009

La Tira

El traçat de la Variant Sud, al Contenciós Administratiu



L’Ajuntament de Lleida va projectar una variant Sud que no agrada gents ni mica als pagesos de l’Horta, però ara acaba de mostrar la seva disconformitat, una empresa que té un pati, on tenia previst ampliar les seves instal·lacions; diuen que tenien ja llicencia d’obres per fer una ampliació, però que ara, no la poden fer, ja que el traçat de la variant els hi passa pel mig del pati.

No sembla massa coherent, que l’administració doni llicencia d’obres per construir, en un terreny que desprès, resol expropiar.

Una vegada més s’ha donat, que una moció o decisió, aprovada per tots els grups polítics amb representació al Consistori, queda arxivada silenciosament.
Desprès l’equip de govern ha fet aprovar una moció o aprovació, inversa a la primera, sobre la variant sud.
Per posar un exemple direm, que al Parlament Europeu, quan s’aprova una moció o proposta de resolució, es té de complir en tot l’àmbit de la Unió Europea. Queda molt clar doncs, que Lleida es diferent.

La Plataforma Salvem l’Horta considera que l’actual traçat malmet una part molt important de l’Horta de Lleida, que ara està en producció agrícola i demana un traçat alternatiu, al igual que l’empresa del pati, qui ha presentat ja un contenciós administratiu contra la Generalitat, qui al·lega que una part (prolongació est) de la variant sud ja està adjudicada, malgrat que estan pendents els tràmits d’expropiació.
De moment el propietaris diuen desconèixer quin preu percebran per les expropiacions.

La variant Sud, es com un conte de mai acabar, però el que està cada cop més clar, és que el traçat s’ha decidit sense escoltar ni tenir en compte als afectats. Una vegada més, la Imposició passa per sobre de la Participació. A Lleida la participació es només una paraula electoral, buida de contingut i sense sentit en la nostra ciutat. I sembla que sigui aquest, un comportament propi de la dictadura importat cap la democràcia.

Ens preguntem, quin interès tan fort poden tenir, per decidir un traçat d’esquena a tots els afectats? I en tot cas, a qui beneficia aquesta decisió?

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]