miércoles, 20 de mayo de 2009

La Tira

La plaça Sant Joan, model d’obra faraònica

La plaça Sant Joan va ser un primer exemple de projecte de plaça en la coberta d’un pàrking. Un projecte de plaça, amb el flam central i la passarel·la a cap lloc que queda en un costat; ha estat sempre un projecte no entès pels veïns de Lleida, que des d’un primer moment van criticar el projecte. També vam sentir a dir, que ja no els hi agrada ni als mateixos que el van recolzar en els primers anys.

Ha estat en definitiva, una obra faraònica que segurament només ha estat útil pel pàrking, si tenim en compte la poca gent que en feia ús. El poc ús també pot acabar sent un indicador social d’acceptació o no d’un obra arquitectònica. I que en el dia de la Festa Major es facin allí alguns actes, durant els quals la plaça es veu plena de gent, no significa de cap manera que la plaça tingui gaire utilitat, sinó que allí es fa un acte de Festa Major que si es fes en un altre lloc, també estaria igual de concorregut.

En els últims anys, les rajoles es movien en quan passava algú i sonaven “cloc, cloc, cloc”, tant es així que comerciants de la zona asseguraven “sentir” molt poca gent passar per la plaça. Ara l’Ajuntament ha decidit canviar les rajoles i això en temps de crisi, quan potser es podrien aprofitar les que no estiguessin trencades o escantonades.

En qualsevol cas, quan l’Ajuntament ha detectat que l’obra en sí, no agrada als veïns de Lleida, quan els comerciants de la zona reclamen la reforma integral de la plaça, quan a més la oposició de l’Ajuntament també ho demana, sembla que ja seria hora de que es replantegés la totalitat del projecte i es fes d’acord amb la ciutadania que som en definitiva, qui tenim d’utilitzar la plaça.
El flam i la passarel·la no han estat mai entesos per ningú i sobren en la plaça, per la qual cosa tindrien de ser retirats; concretament la passarel·la encaixona als comerços d’una banda (que és per on passem tots) i margina visualment la resta de la plaça.

Quan serà el dia, que la opinió dels Veïns de Lleida serà tinguda en compte, abans d’emprendre un projecte, per tal de que no sigui vist, com un projecte pel poble però sense el poble?

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]