jueves, 14 de mayo de 2009

La Tira

Comprar barat i vendre car: un negoci rodó





El Pla General de Lleida és un document urbanístic que va ser aprovat al febrer de 1995. Es tracta d’un Pla Municipal d’Ordenació Urbana que està vigent des de 1995 fins al 2015.

En aquest Pla General, ja està previst, dibuixat i per tant aprovat, el pont ara en construcció de Príncep de Viana.
El nou pont, el tren de l’alta velocitat, l’arranjament de la zona, el pàrking i el projectat centre comercial, tot inclòs al Pla de l’Estació, conformen una zona de alt “standing”.

Persones de la zona, indiquen que des de fa uns anys, es va instal·lar pels voltants la mesquita, des de aleshores diuen, el valor de les propietats en aquella zona no ha deixat de baixar. Creuen, que la presencia de la mesquita ha pressionat els preus a la baixa, fins i tot, en temporada de vaques grasses.

Un veí de la zona, té amistats que tenien propietats a la Avinguda Tarradelles, quan l’Ajuntament hi va col·locar el campament gitano; en aquella ocasió, les propietats dels voltants també van baixar molt de preu i van tenir de mal vendre les seves finques. Desprès, la zona s’ha vist realçada, es va fer fora al campament gitano i la zona va estar comprada per una empresa que va construir uns pisos de luxe. El negoci va estar rodó; van comprar barat i desprès van vendre car.

Es pregunten el perquè, si les protestes veïnals van començar al any 2001, com és possible que l’Ajuntament fins al desembre del 2007 no va trobar un altre emplaçament per la mesquita.

Ara i de moment, la mesquita va en una parcel·la del Polígon Entrevies. El que troben més curiós, és que precisament sigui trobat el nou emplaçament, en el moment que es comença a executar el Pla de l’Estació i concretament, quan molts veïns del barri ja s’han mal venut les seves propietats.

Es pregunten, si no hi haurà un cert paral·lelisme entre el que va passar a Tarradellas i el que ara passa amb el Pla de l’Estació.
¿És cert aquest paral·lelisme o només són imaginacions?

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]