viernes, 8 de mayo de 2009

Des de la meva finestra

Els Eurodiputats han demanat augment de sou



Les eleccions al Parlament Europeu del pròxim 7 de juny portaran un canvi que afecta directament als diputats, o millor dit, al sou dels diputats. El sistema retributiu canvia; fins ara els diputats de cada país cobraven el mateix que els seus companys de les cameres nacionals, però a partir de les eleccions passaran a cobrar tots el mateix; a uns beneficiarà i d’altres es sentiran perjudicats.

El nou sou passarà a ser de 7.665 euros mensuals mes dietes. També canvien les pensions i les prestacions mediques. Un altre canvi serà el preu del transport de cada parlamentari fins la seu de PE, fins ara se’ls pagava una quantitat fixa i si l’electe podia comprar bitllet barat doncs es quedava amb la diferencia. Ara el partir de juny, el PE només reembossarà l’import real dels bitllets.

En resum, entre sou i dietes es plantaran en els 8.000 euros i passats, una xifra que no es sembla massa als 600 euros que cobren actualment molts treballadors en el nostre país, o menys si estan rebent prestacions de l’atur. Sembla que estem en un estat, on es parla molt d’igualtat però on no es veu massa intenció igualadora. Potser és, que la igualtat té de ser només per les qüestions que tenen a veure amb la propaganda, però no per cobrir les necessitats dels ciutadans.

En definitiva: si ets eurodiputat, estàs solucionat.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]