lunes, 4 de mayo de 2009

Des de la meva finestra

Gossos; mascotes o feres ?



Des de fa uns anys ve sent una noticia repetida, el que un gos dels anomenats perillosos ataqui a una persona provocant-li greus ferides i fins i tot la mort.
Fa pocs dies va estar un veí de 94 anys a Vilasar de Mar, qui va morir en ser atacat pel seu gos. Aquests fets es van succeint d’una forma encadenada en el temps sense que l’Administració hi posi remei, a banda de decretar que efectivament hi ha un grup de gossos que poden ser potencialment perillosos i que no poden anar pel carrer sense morrió.

En la creença popular, un gos va estar sempre un animalet domèstic amb qui compartir la vida, exercint de vegades funcions de vigilància en el domicili comú. Acceptar pacientment les carícies dels seus protectors i moure simpàticament la cua, forma part de la seva imatge més tradicional.
Aquesta imatge però, sembla estar últimament sofrint una estranya metamorfosi, al entrar en escena unes noves races artificials, que a més de ser animals grans, tenen unes grans mandíbules que poden obrir fins 90 graus, el qual fa que la seva queixalada sigui molt perillosa, apart de que solen ser també agressius.
Tampoc queda clara, la necessitat d’algú que necessiti tenir cura d’un gos sàpiguen-lo perillós, en detriment d’un can dòcil i que pot resultar de lo més simpàtic i agradable per tots.
En tot cas, una cosa es passejar-se pel carrer amb un gos i un altra molt diferent, es passejar-se amb una fera que pot atacar amb greus mossegades a persones, tal i com ho podria fer un lleó del Serengeti o un tigre de Bengala.

De les 18 races perilloses que hi ha controlades, ni ha unes quantes que a Inglaterra i França ja estan prohibides des de fa anys, ja sigui la tinença, la cria o la venda.

Qui sap, quants atacs més tindran de sortir a la premsa, perquè els senyors diputats, alcaldes i regidors, es dignin a resoldre aquest problema que gairebé podríem qualificar de salut pública.

Voleu dir que algun dia, tindran a bé solucionar aquest problema, o potser pel contrari, continuaran molt ocupats amb les seves eleccions i els seus elevats sous?

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]